Jump to content


Photo

Engine Warning Fault Remains With New Fuel Filter

engine warning light sluggish

  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 alig301

alig301

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 4 posts
  • Name: Allan
  • Ford Model: Focus Ghia TDCi 1.6L
  • Year: 2006
  • Location: Hampshire

Posted 27 May 2013 - 06:02 PM

Hi all,

 

I have just replaced the fuel filter on an 06 Focus 1.6 TDCi as I had a Engine warning Fault and associated static red led. I have since got the car running after a lot of effort but initially after I got it going, the light disappeared, but after about 5 mins the warning and light re-appeared.

 

Anyone got any further suggestions before I hand it to the expensive 'Technicians'

 

regards

AliG



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 jeebowhite

jeebowhite

    Resident Loon

  • Super Mod
  • 20,621 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Sea Grey Mondeo MKIV 1.8TDCi 140ps Zetec
  • Year: 2007
  • Location: Kent
Contributor

Posted 27 May 2013 - 07:42 PM

silly question, but we have to ask.. did you install the fuel filter the correct way around? and was the filter housing integral, or perhaps in need of replacing?

 

It sounds like if you did have it correct and the housing was fine, then it could be a case of fuel pump might be the next place to look...



#3 johnH

johnH

    Ford Enthusiast

  • Moderator
  • 1,136 posts
  • Name: John
  • Ford Model: Focus mk2 Zetec 1.8 TDCI (Climate)
  • Year: 2006
  • Location: Tyne and Wear
Contributor

Posted 27 May 2013 - 07:53 PM

Can you post any codes that you have on the dash or scanner?




Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have




Also tagged with one or more of these keywords: engine warning light, sluggish

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users