Jump to content


Photo

Trip Computer


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 J4rbo

J4rbo

    Newbie

  • Members via FB
  • Pip
  • 8 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Mondeo 2.0 Titanium X
  • Year: 2008
  • Location: Surrey

Posted 31 May 2013 - 07:58 AM

Hi

 

I am now officially a proud owner of a Mondeo 2.0 Titanium X 08 plate car :D

 

The whole car in my opinion is amazing, loving the gadgets that came bundles in it. The query I have is currently my "Trip Computer" is stuck at "Average Speed" and although I can scroll around the other menus, I just cannot press up arrow within the "Trip Computer" to things like "Trip to empty" etc.

 

I originally had it set to show how many miles I had left before I need to refill but now stuck showing the average speed which I'm not bothered about.

 

Did anyone have this issue? or managed to get pass this at all?



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 J4rbo

J4rbo

    Newbie

  • Members via FB
  • Pip
  • 8 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Mondeo 2.0 Titanium X
  • Year: 2008
  • Location: Surrey

Posted 31 May 2013 - 09:29 AM

Hi

 

I am now officially a proud owner of a Mondeo 2.0 Titanium X 08 plate car :D

 

The whole car in my opinion is amazing, loving the gadgets that came bundles in it. The query I have is currently my "Trip Computer" is stuck at "Average Speed" and although I can scroll around the other menus, I just cannot press up arrow within the "Trip Computer" to things like "Trip to empty" etc.

 

I originally had it set to show how many miles I had left before I need to refill but now stuck showing the average speed which I'm not bothered about.

 

Did anyone have this issue? or managed to get pass this at all?

Ignore people, it seems the up arrow doesn't work full stop, have to get it looked at me thinks :(



#3 jeebowhite

jeebowhite

    Resident Loon

  • Super Mod
  • 21,201 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Sea Grey Mondeo MKIV 1.8TDCi 140ps Zetec
  • Year: 2007
  • Location: Kent
Contributor

Posted 31 May 2013 - 11:28 AM

sounds like you just need to replace the stalk. Its not a complicated job, you could probably do it in an hour.

 

You just need to take the plastics off the steering area, and then unscrew and detach the switch then swap and replace everything.



#4 J4rbo

J4rbo

    Newbie

  • Members via FB
  • Pip
  • 8 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Mondeo 2.0 Titanium X
  • Year: 2008
  • Location: Surrey

Posted 31 May 2013 - 12:54 PM

sounds like you just need to replace the stalk. Its not a complicated job, you could probably do it in an hour.

 

You just need to take the plastics off the steering area, and then unscrew and detach the switch then swap and replace everything.

 

Thanks for your post. Without having done anything to it, it's working again. Still if I have 3 months warranty from the place I bought it from, perhaps I should take advantage and get them to look at it just in case it's loose or something.

 

Thanks again.



#5 jeebowhite

jeebowhite

    Resident Loon

  • Super Mod
  • 21,201 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Sea Grey Mondeo MKIV 1.8TDCi 140ps Zetec
  • Year: 2007
  • Location: Kent
Contributor

Posted 31 May 2013 - 12:59 PM

sounds like an intermittent switch. I would certainly get them to have a look, but don't be surprised if the error occurs just after the warranty is expired...




Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users