Jump to content


Show
Photo

Car Don`t Start!

start fuel

  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Armands

Armands

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 5 posts
  • Ford Model: Galaxy
  • Location: London

Posted 05 June 2013 - 01:11 PM

Hi, my Ford Galaxy has a problem. Few days ago my car started fine as usuali, but dead after few seconds... after that hard to start it. It was 2 days like that, but now I can`t start it at all! Any idea???



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 mintalkin

mintalkin

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 3,461 posts
  • Name: mintalkin
  • Ford Model: mondeo tdci 130
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 05 June 2013 - 02:48 PM

is the engine turning over on the key or is it completly dead ?



#3 Armands

Armands

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 5 posts
  • Ford Model: Galaxy
  • Location: London

Posted 06 June 2013 - 05:10 AM

engine is turning, but don`t start at all... but at first 3 days when this problem appear I could start it after ~ 1 min. turning...



#4 btmaldon

btmaldon

    Ford Enthusiast

  • FOC Supporters
  • 2,480 posts
  • Name: Bruce
  • Ford Model: BMW 320i Coupe M Sport
  • Year: 2008
  • Location: Essex

Posted 06 June 2013 - 07:42 AM

Could be a number of things. When was it last serviced? Is it petrol or diesel.

Fuel filter, air filter and plugs come to mind initially.

#5 Armands

Armands

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 5 posts
  • Ford Model: Galaxy
  • Location: London

Posted 06 June 2013 - 08:09 AM

It`s diesel, changed filters and plugs about 9 000 miles ago



#6 bilals

bilals

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 7 posts
  • Name: bilals
  • Ford Model: Ford Galaxy 2.0TDCI
  • Year: 2006
  • Location: Nottinghamshire

Posted 07 June 2013 - 11:59 PM

I think you defiantly needs a service after that many miles?
What model is the galaxy and what year?
Any signs or messages on the dashboard ?

#7 Armands

Armands

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 5 posts
  • Ford Model: Galaxy
  • Location: London

Posted 08 June 2013 - 08:35 AM

it`s done now - filters, glow plugs... no messages on dashboard.

Galaxy 2007, 1.8 TDCI



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users