Jump to content


Photo
- - - - -

Fuse For Buttons On Steering Wheel??

Fuse Steering Wheel Buttons Volume

  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Dazzl360

Dazzl360

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 9 posts
  • Name: Dale
  • Ford Model: Fiesta Zetec S TDCi
  • Year: 2010
  • Location: Yorkshire

Posted 17 June 2013 - 01:12 PM

Hi all!
This morning I replaced a broken 20AMP fuse as my 12v power socket was not working. 
The socket is now working again although ive noticed the audio buttons on my steering wheel are not. 
Can this be due to a broken fuse? If so which one and what AMP? 
Many thanks!



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 neps

neps

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 120 posts
  • Name: Espen
  • Ford Model: Fiesta
  • Year: 2009
  • Location: Other / Non-UK

Posted 17 June 2013 - 09:12 PM

I had problems with none of the steering wheel buttons working, except for the M button. This got fixed at my dealer, they did a reset or something like that with their IDS.

#3 Dazzl360

Dazzl360

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 9 posts
  • Name: Dale
  • Ford Model: Fiesta Zetec S TDCi
  • Year: 2010
  • Location: Yorkshire

Posted 17 June 2013 - 11:15 PM

Ah right, not even the 'M' is working on mine. Thats why im thinking fuse.

Ive found a list of all the fuses on the internet so ill check to see if anys tripped tomorrow.

If not ill have to pop down to the dealers.

Cheers!



#4 iNath

iNath

    ST-2 Mod

  • Super Mod
  • 3,610 posts
  • Name: Nathan
  • Ford Model: Molten Orange Fiesta ST-2
  • Year: 2013
  • Location: Buckinghamshire
Contributor

Posted 17 June 2013 - 11:26 PM

Does the button light up when you turn your lights on?

#5 Dazzl360

Dazzl360

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 9 posts
  • Name: Dale
  • Ford Model: Fiesta Zetec S TDCi
  • Year: 2010
  • Location: Yorkshire

Posted 18 June 2013 - 11:37 AM

Yes, The lights come on the wheel and dash as normal. Ive checked the fuses and they are fine. Im thinking the car needs re-setting so i might disconnect and reconnect the battery. Hopefully that will work.



#6 Dazzl360

Dazzl360

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 9 posts
  • Name: Dale
  • Ford Model: Fiesta Zetec S TDCi
  • Year: 2010
  • Location: Yorkshire

Posted 21 June 2013 - 07:24 PM

Sorted! Everythings working fine and back to normal now ive disconnected and reconnected the battery.



#7 Philf1

Philf1

    Ford until I die!

  • FOC Supporters
  • 1,580 posts
  • Name: Phil
  • Ford Model: Fiesta ST2
  • Year: 2014
  • Location: Yorkshire
Contributor

Posted 21 June 2013 - 10:33 PM

Typical IT solution, turn it off then on again, that's what our IT "experts" always start with.



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have




Also tagged with one or more of these keywords: Fuse, Steering Wheel, Buttons, Volume

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users