Jump to content


Show
Photo

Help Display Staying On ?


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 Blue4life64

Blue4life64

    Settling In Well

  • New Member
  • PipPipPip
  • 63 posts
  • Name: Richard
  • Ford Model: Focus Zetec
  • Year: 2008
  • Location: Flintshire

Posted 20 June 2013 - 07:14 PM

focus mk2.5 2008

 

we have just noticed the dash display is staying on ? ive disconnected the battery to see if that cleared it, I didn't and not its showing the wrong temp aswell ?

 

 

any body know how to correct ?

 

cheers
 



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 Mike77

Mike77

    Too much time on the boards

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 899 posts
  • Name: Mike
  • Ford Model: Fiesta 1.6 TDCI Titanium
  • Year: 2008
  • Location: Cheshire

Posted 20 June 2013 - 07:34 PM

The dash display does stay on for a while when you leave the car and lock it up. Its quite normal. Not sure if this is what you are referring too, but I am talking about the milage display ?

#3 Blue4life64

Blue4life64

    Settling In Well

  • New Member
  • PipPipPip
  • 63 posts
  • Name: Richard
  • Ford Model: Focus Zetec
  • Year: 2008
  • Location: Flintshire

Posted 20 June 2013 - 07:35 PM

yes the mileage display, I've never noticed it staying on before though ? would it drain the battery ?



#4 btmaldon

btmaldon

    Ford Enthusiast

  • FOC Supporters
  • 2,480 posts
  • Name: Bruce
  • Ford Model: BMW 320i Coupe M Sport
  • Year: 2008
  • Location: Essex

Posted 20 June 2013 - 07:45 PM

yes the mileage display, I've never noticed it staying on before though ? would it drain the battery ?

No it wont. Its fine. They all stay on for a good while before shutting off completely and the amount of power required to light that part of the display is tiny.



#5 artscot79

artscot79

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 6,913 posts
  • Name: arthur
  • Ford Model: focus mk2 ti-vct
  • Year: 2006
  • Location: Fife

Posted 20 June 2013 - 08:15 PM

it stays on whilst the ecu monitors the engine up to 40 mins max no longer than that



#6 Blue4life64

Blue4life64

    Settling In Well

  • New Member
  • PipPipPip
  • 63 posts
  • Name: Richard
  • Ford Model: Focus Zetec
  • Year: 2008
  • Location: Flintshire

Posted 20 June 2013 - 08:17 PM

Ok thanks for your help



#7 jeebowhite

jeebowhite

    Resident Loon

  • Super Mod
  • 14,976 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Sea Grey Mondeo MKIV 1.8TDCi 140ps Zetec
  • Year: 2007
  • Location: Kent
Contributor

Posted 21 June 2013 - 11:31 AM

There have been reports from Ford that replacing the stereo with an aftermarket unit causes this, but only some people in Ford seem to know this. I have an aftermarket stereo in mine, and my light stays on 24/7 but I havent had a problem with it. If the car is going to be left unused for a while, either disconnect the battery, or connect a trickle charger (solar powered) just to keep it topped up.



#8 artscot79

artscot79

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 6,913 posts
  • Name: arthur
  • Ford Model: focus mk2 ti-vct
  • Year: 2006
  • Location: Fife

Posted 21 June 2013 - 02:19 PM

even with the aftermarket stereo if the wires are all the same in the connector the light should still go off most aftermarket stereos require the live and negative to be swapped an easy check is with the ignition off can the stereo be switched on if it can then the wiring is wrong as it should only work with switched ignition the ford one is designed to work for 1 hour but an aftermarket isnt so should switch with the ignition at position 2 only 9 out of ten times the black and red on the ford connector need swapped round to match the aftermarket. the problem with it staying on is the ecu never goes into sleep mode the alarm will not activate correctly either as theres a drain already present and the timer module will burn out causing issues further down the line



#9 jeebowhite

jeebowhite

    Resident Loon

  • Super Mod
  • 14,976 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Sea Grey Mondeo MKIV 1.8TDCi 140ps Zetec
  • Year: 2007
  • Location: Kent
Contributor

Posted 22 June 2013 - 08:25 AM

In that case mine does in fact stay off with the ignition, so sounds correct, but still leaves the light on, I am not too worried though, my car is driven at least once a day, or at max is left one day unmoved!




Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users