• 1000's Of Fords For Sale
      1000's Of Fords For Sale
    • Share Your Car Experience
      Share Your Car Experience
    • Huge Range of Ford Parts
      Huge Range of Ford Parts
    • Savings Up to 15% Off For Members
      Savings Up to 15% Off For Members
    • Get Your Club gear
      Get Your Club gear
    • Join Premium & Save
      Join Premium & Save


bunny

Charging Problem

3 posts in this topic

2000 1.6 Escort Finesse. Turned the key yesterday, all dials went mad & it only just started, but ran ok. This morning would not start, even with booster & batt only showing 9volts on meter. Fitted new batt & started ok, but only showing 12.74 volts charging voltage at batt, but 14 volts at alternator terminal. With evrything on, charging voltage at batt is less than 12 volts. Is this duff alty or could something be draining between alty 7 batt?

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Sorted! Turned out to be weak cable connector at alternater. Replaced for 99p

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good find.

Glad you got it sorted quickly.

Needles going nuts on start up is invariably a scuppered battery.

A stuffed alternator certainly didn't help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now