Jump to content


Show
Photo

Usb Not Playing Songs

USB Not Playing Sony DAB Sony DAB Generation 2 Sony Generation 2 Sony DAB Gen2

  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 jbeer

jbeer

    Ford Friends

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 92 posts
  • Name: Jason
  • Ford Model: Ford Focus Mk2.5 2.0TDCi Titanium X
  • Year: 2009
  • Location: Warwickshire

Posted 09 July 2013 - 12:46 AM

Hi All,

 

It has takn me a while to get round to trying to sort this out so here goes....

 

I updated my Sony Gen2 DAB Radio with the latest firmware in Nov '12 and ever since then I'm having problems with my USB playing songs.


It seems to work fine with ignition on but then when I switch engine on it pauses and won't play until I either change tracks or switch the radio off and back on again.


Anyone else have this issue?

 

I am assuming that there is a bug in the firmware.

 

Thanks - Jason



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 Preee

Preee

    Ford Fruitcake

  • Moderator
  • 4,098 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Focus Tit X Mk3 | Fiesta Zetec Mk7
  • Year: 2012
  • Location: Shropshire
Contributor

Posted 09 July 2013 - 02:53 PM

Hvae you tried a different memory stick



#3 jbeer

jbeer

    Ford Friends

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 92 posts
  • Name: Jason
  • Ford Model: Ford Focus Mk2.5 2.0TDCi Titanium X
  • Year: 2009
  • Location: Warwickshire

Posted 09 July 2013 - 04:24 PM

Hi Preee,

 

Yes I have and I have re-formatted them both from scratch :(



#4 johnH

johnH

    Ford Enthusiast

  • Moderator
  • 1,091 posts
  • Name: John
  • Ford Model: Focus mk2 Zetec 1.8 TDCI (Climate)
  • Year: 2006
  • Location: Tyne and Wear
Contributor

Posted 09 July 2013 - 05:12 PM

it maybe a glitch down to the power source changing from the constant live to ignition live. Since USB sticks use digital signals etc, there is a timer involved. if the timer is disrupted by say a power glitch, the signal then cant be "understood" and thus you loosing the ability to play.

 

Digital signals are very week compared to that of analogue signals etc.



#5 jbeer

jbeer

    Ford Friends

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 92 posts
  • Name: Jason
  • Ford Model: Ford Focus Mk2.5 2.0TDCi Titanium X
  • Year: 2009
  • Location: Warwickshire

Posted 09 July 2013 - 06:46 PM

It just seems really strange that this has happened after I upgraded the firmware last Novemeber (been very lazy raising the issue :( )

#6 Gaz RS

Gaz RS

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 94 posts
  • Name: Garry
  • Ford Model: Focus RS
  • Year: 2009
  • Location: Cumbria
Contributor

Posted 09 July 2013 - 08:59 PM

Mine is the same, I retrofitted the module etc so thought it was a something to do with that.



#7 jbeer

jbeer

    Ford Friends

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 92 posts
  • Name: Jason
  • Ford Model: Ford Focus Mk2.5 2.0TDCi Titanium X
  • Year: 2009
  • Location: Warwickshire

Posted 09 July 2013 - 09:21 PM

Yeahthink there is a bug in the software and have been waiting and watching for an updated version on their website.

 

I did try to roll back the firmware but it won't let you :(



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have




Also tagged with one or more of these keywords: USB, Not Playing, Sony DAB, Sony DAB Generation 2, Sony Generation 2, Sony DAB Gen2

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users