Jump to content


Photo

Help With Radio On My Ford Ka

Programming code

  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Paulro

Paulro

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Ka
  • Year: 2007
  • Location: Gloucestershire

Posted 13 July 2013 - 01:44 PM

My car went for mot with radio working and came back not working with code needed.
I have the code but when I switch on the radio the word code is seen but there's nothing flashing. When I press number 1 a zero appears and if I continue to press it more zeros appear. It then goes into wait mode.
What am I doing wrong?
This is my first post. I have the 6000rds aux instructions but they are not working here.
Any help would be appreciated.
Thanks

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 Stoney871

Stoney871

    Resident Peacekeeper

  • Super Mod
  • 17,818 posts
  • Name: Clive
  • Ford Model: 2015 Focus ST3 250BHP
  • Year: 2015
  • Location: Devon
Contributor

Posted 13 July 2013 - 03:13 PM

Are you trying to enter the code as a direct button entry or scrolling each one by using buttons 1-4?

I don't want to be a granny with you but if your radio has only number keys 1-6 and as an example your code was 4321 then you would press key 1 four times, key 2 three times, key 3 twice and key 4 once then press 5 to confirm.
If it's a ten digit radio you enter the numbers by pressing the buttons as if dialing a phone then press the * key to confirm.

#3 Paulro

Paulro

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Ka
  • Year: 2007
  • Location: Gloucestershire

Posted 13 July 2013 - 08:57 PM

The radio has 5 buttons. I'd like to press button 1 4 times, button 3, three times and so on.
But, when I press button 1 a zero appears for each time I press it so there'd be 4 zero's for button one.
Does that sound correct to you?

#4 Stoney871

Stoney871

    Resident Peacekeeper

  • Super Mod
  • 17,818 posts
  • Name: Clive
  • Ford Model: 2015 Focus ST3 250BHP
  • Year: 2015
  • Location: Devon
Contributor

Posted 14 July 2013 - 05:58 AM

That is curious as the number buttons should each scroll one digit of the code.
May be an idea to pop to your nearest Ford dealer and see if they can suss it out for you.

#5 vince_13

vince_13

    Vince

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 542 posts
  • Name: Andrew
  • Ford Model: Focus Zetec
  • Year: 2009
  • Location: Staffordshire
Contributor

Posted 14 July 2013 - 09:29 AM

try this method

 

ISwitch Radio On - Display Shows " CODE "
Press Preset " 1 " to Enter
Press Tuning Up Button " > " For Correct Digit
Press Preset " 2 " to Enter
Press Tuning Up Button " > " For Correct Digit
Press Preset " 3 " to Enter
Press Tuning Up Button " > " For Correct Digit
Press Preset "4
" to Enter
Press Tuning Up Button " > " For Correct Digit
If the correct code number is now shown
Press Preset " 1 " to Enter 
(or press number 5 to confirm)




Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users