• Get Your Club gear
      Get Your Club gear
    • Huge Range of Ford Parts
      Huge Range of Ford Parts
    • 1000's Of Fords For Sale
      1000's Of Fords For Sale
    • Join Premium & Save
      Join Premium & Save
    • Savings Up to 15% Off For Members
      Savings Up to 15% Off For Members
    • Share Your Car Experience
      Share Your Car Experience


1 post in this topic

Hello,

New to Ford owners club (unfortunately not an owner, but working on a friends car)

Shes a teacher and needs her car often, but she broke down at the side of m61 yesterday. RAC attended and advised that the struggling and misfire was due to very bad water damage around the spark plugs, I have since today had the top off, cleaned the area, and changed the spark plugs & HT leads for brand new. She is all sparkly now.

Now I was with her when we bought the car, the car was pokey, smooth running and no problems 'as such'.. only both before & after the plug change the car is very sluggish..

On start up it takes a good few pumps of the accelerator & turn over before starting, once warm, when stopped at traffic lights for sometime, the car wants a good few revs before picking up (without stalling).

When given a good boot, there is no poke like before, its like there is a great loss of power. I had an old Fiesta Mk5 zetec S once that had a similar problem, and turned out to be the fuel pump..

is there a possibility that this is also the case? and if so how much am I looking at for a part..

Ps. I am not a mechanic just (handy, savvy with cars, slightly) lol.

Anyway hope you can help..

Dan

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now