Jump to content


Show
Photo
- - - - -

No Usb Device


  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 Yokomoko

Yokomoko

    Settling In Well

  • Members via FB
  • PipPipPip
  • 72 posts
  • Name: adam
  • Ford Model: Fiesta Titanium
  • Year: 2013
  • Location: Kent

Posted 27 July 2013 - 03:36 PM

OK I have had my fiesta about 6 weeks now and had used the USB a little bit when I first got it, I then started using the dab a bit and then tried going back to USB, but now it just says 'no USB device'. I have tried 2 different USB sticks and reformatting one of them, and it is merely playing mp3 files (the same mp3s that it worked on before). Has anyone else experienced this issue? Is there any easy fixes that I can try? Doesn't look good less than 2 months in...

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 E5GDM

E5GDM

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 424 posts
  • Name: Gary
  • Ford Model: Zetec S
  • Year: 2013
  • Location: Essex

Posted 28 July 2013 - 09:16 AM

Try rebooting the system by removing fuse 24 from behind the glovebox for a minute. Will have to 'pair' any phones again though.

#3 Yokomoko

Yokomoko

    Settling In Well

  • Members via FB
  • PipPipPip
  • 72 posts
  • Name: adam
  • Ford Model: Fiesta Titanium
  • Year: 2013
  • Location: Kent

Posted 28 July 2013 - 09:50 AM

Legend! Worked perfectly :) doesn't sound very promising...

#4 E5GDM

E5GDM

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 424 posts
  • Name: Gary
  • Ford Model: Zetec S
  • Year: 2013
  • Location: Essex

Posted 28 July 2013 - 11:40 AM

It's a well known problem with sync 😒

#5 Yokomoko

Yokomoko

    Settling In Well

  • Members via FB
  • PipPipPip
  • 72 posts
  • Name: adam
  • Ford Model: Fiesta Titanium
  • Year: 2013
  • Location: Kent

Posted 28 July 2013 - 05:07 PM

Excellent... Looking forward to that then! Can't they just firmware-fix this..? Have told the folks this fix as they are getting a new Kuga in September.

 

Nice car by the way ;)



#6 E5GDM

E5GDM

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 424 posts
  • Name: Gary
  • Ford Model: Zetec S
  • Year: 2013
  • Location: Essex

Posted 28 July 2013 - 05:15 PM

Nice car by the way ;)


Thank you, yours doesn't look too shaby either.....best colour as well :)

#7 AleXander

AleXander

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 92 posts
  • Name: AleX
  • Ford Model: Fiesta Sport 1.0 125
  • Year: 2013
  • Location: Other / Non-UK

Posted 28 July 2013 - 05:50 PM

Did that the same today, but the problem was also a "not compatibile" usb stick. Tried 6 of my usb sticks, only 4 of them worked with SYNC (all tested on PC, worked like a charm).



#8 manutd14

manutd14

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 14 posts
  • Name: Mik
  • Ford Model: Fiesta Ecoboost 1.0 Titanium Hot Magenta
  • Year: 2013
  • Location: Other / Non-UK

Posted 01 August 2013 - 06:55 AM

Try rebooting the system by removing fuse 24 from behind the glovebox for a minute. Will have to 'pair' any phones again though.

 

Could you please assist on that? Where is fuse 24? Is this rebooting sync too? I have a stucked phone in sync device menu that can't be deleted and isn't working too. Thanks.



#9 E5GDM

E5GDM

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 424 posts
  • Name: Gary
  • Ford Model: Zetec S
  • Year: 2013
  • Location: Essex

Posted 01 August 2013 - 08:59 AM

Open the glovebox, then press it in at either side near the hinges so it can drop right down. This allows you acsess to the fuse box behind it. Fuse 24 is 10amp, & is located (if my memory serves me correctly) on the far right of the 3rd row up. Then to reboot Sync, remove it for a minute then replace it.

#10 alexp999

alexp999

    Ford Enthusiast

  • Moderator
  • 1,586 posts
  • Name: Alex
  • Ford Model: Focus 2.0 TDCi 163PS Titanium X
  • Year: 2012
  • Location: Dorset
Contributor

Posted 01 August 2013 - 09:28 AM

Did that the same today, but the problem was also a "not compatibile" usb stick. Tried 6 of my usb sticks, only 4 of them worked with SYNC (all tested on PC, worked like a charm).

 

Are they all formatted as FAT32?



#11 AleXander

AleXander

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 92 posts
  • Name: AleX
  • Ford Model: Fiesta Sport 1.0 125
  • Year: 2013
  • Location: Other / Non-UK

Posted 01 August 2013 - 04:46 PM

Are they all formatted as FAT32?

yep. checked and formated all of them



#12 Loz Cheung

Loz Cheung

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 448 posts
  • Name: Lorenzo
  • Ford Model: Fiesta ST-2
  • Year: 2013
  • Location: Warwickshire

Posted 01 August 2013 - 06:35 PM

had to do mine for the 2nd time in 6 weeks! have to pair my phone again, hopefully it stays for at least another 6 weeks haha



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users