Jump to content


Photo

Generic Electronic Module


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 dezwez

dezwez

    Dezwez

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 5,219 posts
  • Name: Derek
  • Ford Model: ford focus 1.8 zetec mk 2.5
  • Year: 2008
  • Location: Cambridgeshire

Posted 04 April 2009 - 03:32 PM

hi if i took a Generic Electronic Module
from one focus and fitted it to another would it work in that focus thanks in av

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 mintalkin

mintalkin

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 3,551 posts
  • Name: mintalkin
  • Ford Model: mondeo tdci 130
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 04 April 2009 - 04:23 PM

it would have to be reprogrammed to work.

#3 dezwez

dezwez

    Dezwez

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 5,219 posts
  • Name: Derek
  • Ford Model: ford focus 1.8 zetec mk 2.5
  • Year: 2008
  • Location: Cambridgeshire

Posted 04 April 2009 - 04:26 PM

it would have to be reprogrammed to work.

wouldnt it be programmed already from the other car thanks

#4 SierraYankee99

SierraYankee99

    Too much time on the boards

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 859 posts
  • Ford Model: Ford
  • Location:

Posted 04 April 2009 - 08:13 PM

No, they are programmed vehicle specific not model specific.

#5 dezwez

dezwez

    Dezwez

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 5,219 posts
  • Name: Derek
  • Ford Model: ford focus 1.8 zetec mk 2.5
  • Year: 2008
  • Location: Cambridgeshire

Posted 04 April 2009 - 08:19 PM

No, they are programmed vehicle specific not model specific.

right thanks any idea how much they sting for it

#6 SierraYankee99

SierraYankee99

    Too much time on the boards

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 859 posts
  • Ford Model: Ford
  • Location:

Posted 05 April 2009 - 08:06 AM

Probably at least an hours labour 70-100 depending which dealership you use

#7 dezwez

dezwez

    Dezwez

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 5,219 posts
  • Name: Derek
  • Ford Model: ford focus 1.8 zetec mk 2.5
  • Year: 2008
  • Location: Cambridgeshire

Posted 05 April 2009 - 08:09 AM

Probably at least an hours labour 70-100 depending which dealership you use

thanks ;)

#8 nazsky786

nazsky786

    Too much time on the boards

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 590 posts
  • Name: Naz
  • Ford Model: FOCUS MK2
  • Year: 2005
  • Location: West Midlands

Posted 17 May 2014 - 08:23 PM

Its actually model specific. You can take the GEM from one focus and move to another.

 

The program is only required if you take the GEM lets say from a LX Focus and move to a Titanium. As certain features are turned off.

 

That's why if you have a LX you place a Titanium GEM in you unlock features you would have never had before.

 

Programming is just a list of features that are meant to be on or off, that's how the Elmconfig cable works.

 

This thread may be old but just needed to clarify what actually happens. You can put replace a GEM best idea is to replace with a car with more spec or same as yours not one that is lower spec or you may lose features and then you will need the program to enable them.



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users