Jump to content


Show
Photo

Engine Problems


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 multifix

multifix

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Name: douglas
  • Ford Model: mondeo 2.0 tdci titanium
  • Year: 2008
  • Location: Aberdeenshire

Posted 20 August 2013 - 10:43 AM

I have a mondeo 2.0 tdci titanium auto estate 58 plate and have had to replace the engine twice in the last 3 years,has any one had problems with the engines.The AA said there was a problem with the intercooler and burst the hose loosing all coolent



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 jeebowhite

jeebowhite

    Resident Loon

  • Super Mod
  • 16,493 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Sea Grey Mondeo MKIV 1.8TDCi 140ps Zetec
  • Year: 2007
  • Location: Kent
Contributor

Posted 20 August 2013 - 11:45 AM

crikey! I havent heard of anything personally that would cause the engine to die altogether, but the intercooler pipe doesnt surprise me.

 

How much did / would that have cost you (in the event of a warranty repair?)



#3 multifix

multifix

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Name: douglas
  • Ford Model: mondeo 2.0 tdci titanium
  • Year: 2008
  • Location: Aberdeenshire

Posted 20 August 2013 - 12:09 PM

The car was out of warranty,Igot a recon engine +fitting £3300.The orther one hasn't been fitted yet.The recon was fitted November last year



#4 jeebowhite

jeebowhite

    Resident Loon

  • Super Mod
  • 16,493 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Sea Grey Mondeo MKIV 1.8TDCi 140ps Zetec
  • Year: 2007
  • Location: Kent
Contributor

Posted 20 August 2013 - 12:18 PM

there's always the possibility the engine was due to a duff recon, so theres no guarantee on the issue being the car eating them? it is possible that its misfortune though...



#5 multifix

multifix

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Name: douglas
  • Ford Model: mondeo 2.0 tdci titanium
  • Year: 2008
  • Location: Aberdeenshire

Posted 20 August 2013 - 12:58 PM

The intercooler,radiator and pipework was replaced by ford dealer.it was the intercooler that failed



#6 jeebowhite

jeebowhite

    Resident Loon

  • Super Mod
  • 16,493 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Sea Grey Mondeo MKIV 1.8TDCi 140ps Zetec
  • Year: 2007
  • Location: Kent
Contributor

Posted 20 August 2013 - 04:27 PM

very odd! I really dont know of anything personally, it could always be an electrical fault that remained after the replacements? Unfortunately though, I would suggest if anything, the dealer may recommend a replacement of the entire wiring harness, best part of £700 and no guarantee of a fix!



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users