Jump to content


Photo

Usb On Ford Mondeo 2.0L Titanium


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Dizzy90

Dizzy90

    Newbie

  • Members via FB
  • Pip
  • 8 posts
  • Name: Daniel
  • Ford Model: Mondeo 58 plate titanuim
  • Year: 2008
  • Location: Staffordshire

Posted 23 August 2013 - 03:24 PM

Hi ,

 

I have has this car since my 21st 2 years ago , i am fed up of having to plug my iphone in to charge and have the aux cable in ,

 

I rang Bristol Street ford today and asked them if there is any way i can have the USB port fitted into my glove box like all other ford's ...there answer was if it not there in the glove box now i can not have it fitted after car has left the factory . he says this is because of the wiring loom that is already in the car would have to be taken out and a new one put back in . is this true??? , is there anyway i can get it fitted so i can attach my iphone via a USB port , i have the Covers+ display already fitted in the car , when using the steering controls on the menu i have only got Aux at the bottom of my list ??

 

 

 

Thanks for helping

 

Dan :)



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 jeebowhite

jeebowhite

    Resident Loon

  • Super Mod
  • 21,231 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Sea Grey Mondeo MKIV 1.8TDCi 140ps Zetec
  • Year: 2007
  • Location: Kent
Contributor

Posted 23 August 2013 - 03:53 PM

Hi Dan,

 

Dealers are not fond of giving you more than you bought, its their way of saying "if you want the USB, why not upgrade to the shiny Titanium X 2013 model".

 

You can install USB in some cases, but some stereo's struggle to support it, you are probably best off either looking to retrofit yourself, or (possibly cheaper in the long run) buy a replacement head unit, as they tend to have USB / AUX and even bluetooth as standard these days.



#3 Dizzy90

Dizzy90

    Newbie

  • Members via FB
  • Pip
  • 8 posts
  • Name: Daniel
  • Ford Model: Mondeo 58 plate titanuim
  • Year: 2008
  • Location: Staffordshire

Posted 23 August 2013 - 03:56 PM

Thanks for that information , :)

 

Would i not need to update the softwear if i upgrate the headunit ?

 

If not does that mean i could get the head unit with Sat nav and USB to replace the sony one i have got currently ?



#4 jeebowhite

jeebowhite

    Resident Loon

  • Super Mod
  • 21,231 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Sea Grey Mondeo MKIV 1.8TDCi 140ps Zetec
  • Year: 2007
  • Location: Kent
Contributor

Posted 23 August 2013 - 08:58 PM

No need to upgrade software , the head unit is the entire stereo,most you require would be an adaptor cable for the stalk...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users