Jump to content


Photo

Air Con Not Working At Idle


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 selloveday

selloveday

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Name: Sarah
  • Ford Model: Ford Fiesta Zetec S
  • Year: 2014
  • Location: Oxfordshire

Posted 05 September 2013 - 10:23 PM

Hello

I purchased a 2008 Ford Fiesta Zetec S Diesel around five months ago but have noticed a problem with the air con. At first the air con diidn't work at all but we had it regassed and it now does blow cold air.

 

However the issue is that the air con only seems to blow cold air when I'm accelerating and as soon as I pull up to traffic lights or stop then there is no cold air at all. Then after pulling away the cold air starts blowing again.

Would appreciate any thoughts on what this could be?

Many Thanks

 

Sarah



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 alexp999

alexp999

    Ford Enthusiast

  • Moderator
  • 1,999 posts
  • Name: Alex
  • Ford Model: Focus 2.0 TDCi 163PS Titanium X
  • Year: 2012
  • Location: Dorset
Contributor

Posted 06 September 2013 - 07:04 AM

Are the blowers working without the air con?

#3 selloveday

selloveday

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Name: Sarah
  • Ford Model: Ford Fiesta Zetec S
  • Year: 2014
  • Location: Oxfordshire

Posted 06 September 2013 - 07:16 AM

Hi

Yes the blowers still work but no cold air comes out until I start moving.

#4 jeebowhite

jeebowhite

    Resident Loon

  • Super Mod
  • 17,023 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Sea Grey Mondeo MKIV 1.8TDCi 140ps Zetec
  • Year: 2007
  • Location: Kent
Contributor

Posted 06 September 2013 - 08:20 AM

very odd! when your sat idling, does the aircon light on the button flash, or turn off, or does it remain on? also, do you have the econetic model?



#5 selloveday

selloveday

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Name: Sarah
  • Ford Model: Ford Fiesta Zetec S
  • Year: 2014
  • Location: Oxfordshire

Posted 06 September 2013 - 10:03 AM

The air con light stays on. It's not the econetic model

#6 jeebowhite

jeebowhite

    Resident Loon

  • Super Mod
  • 17,023 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Sea Grey Mondeo MKIV 1.8TDCi 140ps Zetec
  • Year: 2007
  • Location: Kent
Contributor

Posted 06 September 2013 - 12:20 PM

sounds like its not really getting enough power to run the air con properly.

 

I would suggest your best bet is get Ford to have a look at it



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users