Jump to content


Photo

O2 Oxygen Sensors


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Tippers1974

Tippers1974

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 3 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Focus
  • Year: 2000
  • Location: Gloucestershire

Posted 15 September 2013 - 02:47 PM

Hello all to people on the forum! :)

 

Please can anyone help?  I own a 2000 ford focus 1.6 ghia, it has recently failed the MOT on emissions.  I am currently replacing the O2 sensors which I bought yesterday, the pre-cat sensor(in the engine bay) i have replaced, I cannot find the 2nd sensor!  I have looked underneath and can find (i think) where it should be, but in place of the sensor is a bolt....I cannot find any wire anywhere either to suggest it actually has a 2nd sensor....

 

Do I have a model where there is only one sensor...or has somebody bodged it!

 

Any help greatly appreciated

 

Thanks

Paul..

 



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 mixmasterlooney

mixmasterlooney

    The Sexecutioner

  • FOC Supporters
  • 1,689 posts
  • Name: Kurt
  • Ford Model: Focus Zetec S
  • Year: 2010
  • Location: Greater London
Contributor

Posted 15 September 2013 - 03:55 PM

Hello and welcome to the forums

 

If it has a bolt fitted you do not have that sensor, the bolt comes with the exhaust and is removed where needed for whatever sensors




Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users