Jump to content


Photo

Focus Engine... Tickover


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 ZetecShearer1987

ZetecShearer1987

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 101 posts
  • Name: Daniel
  • Ford Model: Focus 1.6 Zetec Petrol
  • Year: 2010
  • Location: Staffordshire

Posted 15 September 2013 - 05:26 PM

Hi

 

I think i have finally worked out my missfire and lack of engine power, i am putting it down to a loose ht lead on the coil pack (lets hope so)

 

Anyway i have recorded my engine on tickover to compare the general noise of the engine with other owners of the same type.

 

I'm not sure if mine sounds tappetty or that the general noise is the spark plugs and infact the engine runs really smooth, woud be nice to get some feedback from others, plus any advice and tips for a smoother ride. For example someone recomended using wd40 to spray on my ht leads to keeps them in a good shape and to last longer.

 

The video is in the link below, please respond if you have any ideas on this.

 

Its a 2010 ford focus 1.6 petrol zetec 100bhp

 



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

#2 artscot79

artscot79

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 6,728 posts
  • Name: arthur
  • Ford Model: focus mk2 ti-vct
  • Year: 2006
  • Location: Fife

Posted 15 September 2013 - 06:49 PM

sounds standard for a 1.6 the ti vct isnt that much quiter when cold as for grease use dialectric grease like this its fords secret trick prevents missfires etc http://www.ebay.co.u...=item3ccf32c297




Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users