• 1000's Of Fords For Sale
      1000's Of Fords For Sale
    • Join Premium & Save
      Join Premium & Save
    • Get Your Club gear
      Get Your Club gear
    • Huge Range of Ford Parts
      Huge Range of Ford Parts
    • Savings Up to 15% Off For Members
      Savings Up to 15% Off For Members
    • Share Your Car Experience
      Share Your Car Experience

AdBlock Warning

Parts of this website do not function properly with AdBlock enabled on your device. To get the best user experience on our website, please disable Adblock for this website (domain) on your browser.


Focus 1.8Tdci 2003 Rough Or No Idle After Starting

1 post in this topic

Hi Chaps,

New member here with two focus's in the house and my wifes has an annoying problem.

Basically it will start first time but unless you give it a lot of throttle it wont stay running for a minute or so. After that it runs perfectly. No fault codes present either. So far I have,

1. Changed the glow plugs

2. Changed Cylinder head temp sensor

3. Sworn a lot

Has anyone else had this problem and can shed some light on it before I rip anything else apart?

Also, as other cars I have worked on have had coolant temp sensors rather than head temp sensors, does the Focus head sensor live in the coolant flow or is it meant to be in a dry housing? I was expecting a flood of coolant when I took it out but nothing. Just want to make sure there isnt a cooling system blockage.



Share this post

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now