• Share Your Car Experience
      Share Your Car Experience
    • Savings Up to 15% Off For Members
      Savings Up to 15% Off For Members
    • Huge Range of Ford Parts
      Huge Range of Ford Parts
    • Get Your Club gear
      Get Your Club gear
    • Join Premium & Save
      Join Premium & Save
    • 1000's Of Fords For Sale
      1000's Of Fords For Sale

AdBlock Warning

Parts of this website do not function properly with AdBlock enabled on your device. To get the best user experience on our website, please disable Adblock for this website (domain) on your browser.


Sign in to follow this  
Followers 0
johnnymac16

USB... Im finding it very hard to get the songs to play on my car via usb...

11 posts in this topic

 

Not sure what device you have attached, presume its a usb stick? What format do you have the stick formatted in? What format music files do you have saved on the memory stick? Are you getting any errors?

Share this post


Link to post
Share on other sites

i re formatted the usb to fat 32, like some1 said, and now added wav files, mp3 and mpeg 4 files and when i plug it into car it comes up saying no files on device. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's not something simple like the device is locked or something is it (A small switch on the side of the device).

What is the device make and model?

Share this post


Link to post
Share on other sites

perhaps its the type of music files you have on there.

What format are they?

How large is each file?

what data stick make are you using?

Share this post


Link to post
Share on other sites

You read the information in your ford manual? Ive just had a read through and not sure if any of this helps?

Look at Page 184 and 185 of the owners handbook

Share this post


Link to post
Share on other sites
Any Help, or a step by step guide would be gratful!

Hi,

Just been reading this thread, dont know if this will help you but what I did was firstly format my usb stick (which it looks like you have already done). I then used Nero to 'rip' my cd's and saves them as mp3 files , I used the medium quality setting and each file was about 4,5megs in size. Then just copied them from my HDD in my pc to my usb stick.

I have noticed that when I plug my usb stick into my port in the car that a display flashes up on the screen saying 'usb initialising, then after a few seconds it works.

Dont know if yours says that about 'usb initialising, but I have also saving some tracks to another usb stick and I cannot get it to work.

I assume you have tried another usb stick ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

having the same sort of problem with mine..... formatted the stick....put about six albums on but only 1 folder plays ....have checked the files an it seems that onlt files playing are the mp3's as the others are MWA an just say no data but will show the album name

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are the files that people are having problems with, protected by DRM? The majority of mine are ripped from CD's, others downloaded and there's over 100 albums on and not had one problem. Saying that, I don't download from iTunes or any other such organisation.

Share this post


Link to post
Share on other sites

the device must be fat format tracks must be mp3 mp2 aac either will do and must be unprotected so everyone using i tunes forget it you will have to burn them to a cd via i tunes and rip them with windows media player make sure the ripping options are mp3 and unprotected then drag and drop files to main directive on usb pen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0