Jump to content


Show
Photo

Ford Focus Mk2 Common Problems Thread

focus ford mk2 common problems

  • Please log in to reply
55 replies to this topic

#46 bravo31zero

bravo31zero

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 30 posts
  • Name: Rob
  • Ford Model: Focus 1.6 Zetec Climate Automatic
  • Year: 2005
  • Location: Staffordshire

Posted 12 April 2014 - 07:02 AM

Went in yesterday and they replaced and carried out all the above so let's see when it rain.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#47 artscot79

artscot79

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 6,887 posts
  • Name: arthur
  • Ford Model: focus mk2 ti-vct
  • Year: 2006
  • Location: Fife

Posted 16 April 2014 - 12:48 AM

Refitting new plugs won't stop it the plugs have a foam seal this saturates and leaks only sealing them will solve the issue been there done that sometimes they work for a bit then leak again poor design plain and simple ford know this

#48 bravo31zero

bravo31zero

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 30 posts
  • Name: Rob
  • Ford Model: Focus 1.6 Zetec Climate Automatic
  • Year: 2005
  • Location: Staffordshire

Posted 16 April 2014 - 03:47 AM

Ok thanks going to pop the lights off and double check they also sealed them as requested.

#49 Echorawks

Echorawks

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 2 posts
  • Name: Samuel
  • Ford Model: Focus
  • Year: 2007
  • Location: Antrim

Posted 28 April 2014 - 08:40 PM

Hey guys new to fourm!

 

I have a 2007 focus, 1.6 petrol.  Noticed the power steering gets really heavy to the point where there is none at all when the engine isn't under load.

 

Am I to fear the worst that it's going to be a new power steering pump?

 

Thanks



#50 SlawekBHX

SlawekBHX

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 1 posts
  • Name: Slawomir
  • Ford Model: Focus 1.6TDCi Estate
  • Year: 2008
  • Location: West Midlands

Posted 28 April 2014 - 08:46 PM

Hello FordoManiacs

Couple days ago problems come out

I have Focus 2008 TDCi 1.6 Estate 58K

Lost power, engine chocking, engine shut off when acelerate on high revs during drive

Check today in local garage OBD2 and here we have list of faults:

 

P2459- Diesel particulate filter regeneration frequency

P0087- Fuel Rail Pressure Sensor

P1180- Fuel delivery system low

U0073- Control module communication bus off

U0416- Invalid data received from VDM

 

Please help if you had the same problems because the garage want today strip half of the car!

I really need my car to work

Please help

Thank you 

Attached Thumbnails

  • 20140428_131152.jpg
  • 20140428_140733.jpg


#51 gavwer

gavwer

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 1 posts
  • Location:

Posted 07 May 2014 - 03:08 AM

Very common problem also affects the 2.0l zetec my no.3 spark plug is completely corroded so can't change it atm

Sent from my GT-I9505 using Ford OC mobile app

#52 gaztdci90

gaztdci90

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 43 posts
  • Location:

Posted 26 June 2014 - 04:08 AM

I have a 1.6 tdci goes in to limp mode above 70mpg or if driven above 3.5k red cog light with a ! In the middlencomes on,

Sent from my GT-I9300 using Ford OC mobile app

#53 ian84

ian84

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 2 posts
  • Name: ian
  • Ford Model: focus
  • Year: 2005
  • Location: Tyne and Wear

Posted 26 June 2014 - 02:45 PM

sods law!!!

 

paid my finance off in febuary and since then

 

  • coil pack - kaput
  • spark plugs - kaput
  • exhaust sensor - kaput
  • boot lock - kaput
  • 3 new tires
  • brake pads
  • brake disks
  • oil filter

and now low of power apart from that its an 05 focus saloon 60,000 and been a great car touch wood nothing else



#54 gaztdci90

gaztdci90

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 43 posts
  • Location:

Posted 26 June 2014 - 06:26 PM

Coilpacks are reason I do not like petrol engines anymore I had a mk1 1 6 focus and it was ok for ages untill it spluttered then I replaced it and it kept doing it

Sent from my GT-I9300 using Ford OC mobile app

#55 justinparry

justinparry

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 4 posts
  • Location:

Posted 02 July 2014 - 09:44 PM

I have a 2009 ford focus zetec 1.6.. When i got it, it sounded fine, then it started to sound a bit tapperty. So i serviced it (new plugs. Oil/oil filter. Air filter) and it was still tapperty? I serviced it again today and no change! The engine splutters now and again aswell and it is idling at 900 and sounds like a diesel with the bonnet open! Is this common? And how do i fix it any ideas?



Sent from my iPhone using Ford OC

#56 Andy.B1971

Andy.B1971

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 7 posts
  • Name: Andy
  • Ford Model: 1.6 TDCI
  • Year: 2010
  • Location: Surrey

Posted 19 July 2014 - 08:22 PM

P0087/P1180 Fuel pressure low I would suspect a dodgy fuel filter.

my missus 56 plate 1.6tdci kept cutting out ONLY under heavy throttle and all sorts of odd codes popped up, it used to cut out saying power assist failure, I replaced the fuel filter and tickety boo all sorted , and been good the past 6 months.

 

The Diesel Really does require a regular fuel filter change and I keep to that now.



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have




Also tagged with one or more of these keywords: focus, ford, mk2, common problems

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users