Jump to content


Photo

leak into passangers footwell


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 hazzi

hazzi

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Ford Model: ka
  • Location:

Posted 13 April 2009 - 12:01 PM

my ka keeps leaking into the passagngers footwell dont no where its coming from. its an 04 plate. the garage blamed it on the gromit but is definatly not that as its all been sealed and it still leaks? anyone with any ideas? is this a common problem? and advice appreciated! thanks harriet

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 SierraYankee99

SierraYankee99

    Too much time on the boards

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 859 posts
  • Ford Model: Ford
  • Location:

Posted 13 April 2009 - 12:29 PM

Its a common fault on other Fords so I can only assume it is on the Ka as well. On the focus and mondeo its the scuttle panel that needs sealing over the pollen filter.

#3 delboy

delboy

    Too much time on the boards

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 536 posts
  • Name: martin
  • Ford Model: c-max ghia 1.8 petrol /ka 1.2 mk2
  • Year: 2004
  • Location: Somerset

Posted 13 April 2009 - 01:00 PM

try removing the seal plate that runs along the seal

you may have a broken water pipe that goes to the rear wash wipe.
sometimes the joint comes apart or on the galaxy it does so
it maybe the same on the ka.

also clear the scuttle drains out as they get bolcked with leaves etc

#4 hazzi

hazzi

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Ford Model: ka
  • Location:

Posted 13 April 2009 - 01:11 PM

thanks for the help will hava look at that any1 else with sim,ilar problems/ solutions let me no thanks

#5 mintalkin

mintalkin

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 3,543 posts
  • Name: mintalkin
  • Ford Model: mondeo tdci 130
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 13 April 2009 - 05:40 PM

passenger footwell leakes are often caused by the pollen filter seal along the windscreen letting water through see below to where the filter is located.

http://www.puravent...._...&part=M2103

#6 sparklypink

sparklypink

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 4 posts
  • Ford Model: Ka

Posted 08 August 2009 - 04:26 PM

mine does this too... thanks for the advice i will try to sort mione out now lol... did you ever get yours sorted?

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users