Jump to content


Show
Photo

Ford Fiesta 2010 Will Not Open Boot When Doors Are Opened With The Remote


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 robert benn

robert benn

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 3 posts
  • Name: Robert
  • Ford Model: fiesta
  • Year: 2010
  • Location: Yorkshire

Posted 27 October 2013 - 01:04 PM

I have a Zetec 2010 when you operate the remote control to open the doors the boot does not unlock. I can only open the boot with the boot unlock button on the remote by pressing twice, pressing the open door button on the remote used to open the boot also.



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 mgaking

mgaking

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 77 posts
  • Name: Michael
  • Ford Model: Fiesta Titanium 1.6
  • Year: 2009
  • Location: Northamptonshire

Posted 27 October 2013 - 05:11 PM

That will be the boot switch itself. It is between the number plate lights.

It gets wet and corrodes the contacts.

Common issue.

 

This is an example of what you need.

I got mine from a local Ford dealer but can't remember how much I paid.

 

http://www.ebay.co.u...8-/270801818332



#3 jeebowhite

jeebowhite

    Resident Loon

  • Super Mod
  • 14,539 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Sea Grey Mondeo MKIV 1.8TDCi 140ps Zetec
  • Year: 2007
  • Location: Kent
Contributor

Posted 27 October 2013 - 09:27 PM

Alternatively swing to the CMAX section and look at the conversation about fixing the switch, did this myself and cost less than a tenner all in, if I had the tools already, would have cost me less than a fiver!



#4 robert benn

robert benn

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 3 posts
  • Name: Robert
  • Ford Model: fiesta
  • Year: 2010
  • Location: Yorkshire

Posted 29 October 2013 - 02:34 PM

Cheers guys

spot on switch it was replaced and all fine



#5 jeebowhite

jeebowhite

    Resident Loon

  • Super Mod
  • 14,539 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Sea Grey Mondeo MKIV 1.8TDCi 140ps Zetec
  • Year: 2007
  • Location: Kent
Contributor

Posted 30 October 2013 - 09:12 AM

Glad you got it sorted Robert, its a weak link in the ford design...




Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users