Jump to content


Mk4 Xr3I Electrical Issues (Surprise Surprise!)

Mk4 XR3i electrical fault Brake lights lights

  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Hawkeye92



  • Budding Enthusiast
  • PipPip
  • 28 posts
  • Name: Edward
  • Ford Model: Mk4 Escort XR3i Cab, Ford Puma 1.7
  • Year: 1990
  • Location: Hertfordshire

Posted 01 November 2013 - 12:27 PM

Hi All,


Having some difficulty establishing the source of an electrical fault which means I currently only have one brake light on my cabbie.


The near side brake light is out, however when I swap the bulbs over left to right the bulb is fine on the other side, and the nearside still doesn't come on.


I haven't double checked this, but as far as I'm aware both brake lights are on the same fuse, so I don't think that is the issue.

I'm going to go round the car with a multimeter see if I can't find the problem, but I wondered if there were any common places, or if anyone has had an issue like this in the past?




Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 jeebowhite


    Resident Loon

  • Super Mod
  • 22,323 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Sea Grey Mondeo MKIV 1.8TDCi 140ps Zetec
  • Year: 2007
  • Location: Kent

Posted 01 November 2013 - 04:34 PM

sounds to me like a possible corrosion issue on the wire / holder.

Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have

Also tagged with one or more of these keywords: Mk4, XR3i, electrical fault, Brake lights, lights

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users