Jump to content


Show
Photo

C Max Radio


  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 Gary-s

Gary-s

    Member

  • Budding Enthusiast
  • PipPip
  • 12 posts
  • Name: Gary
  • Ford Model: C max 2ltr diesel
  • Year: 2014
  • Location: Lancashire

Posted 08 November 2013 - 10:51 AM

Sent Today, 10:04 AM
Hi my unit has stopped responding to the controls it plays a station but I can't swop stations or turn the volume up or down or play CDs and the display stays on bluetooth saying no phone connected is this common or is the unit knackered ? The car is a 2 ltr diesel 2008
Reply
Report
Edit

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 Stoney871

Stoney871

    Resident Peacekeeper

  • Super Mod
  • 13,965 posts
  • Name: Clive
  • Ford Model: Focus mk2 1.8 TDCI Sport
  • Year: 2007
  • Location: Devon
Contributor

Posted 08 November 2013 - 11:23 AM

Try a reset of the radio by removing the fuse.
(Make sure you have any relevant security codes first).

Sent using Ford OC mobile app



#3 Gary-s

Gary-s

    Member

  • Budding Enthusiast
  • PipPip
  • 12 posts
  • Name: Gary
  • Ford Model: C max 2ltr diesel
  • Year: 2014
  • Location: Lancashire

Posted 08 November 2013 - 01:48 PM

Cheers Stoney871 I will try that later on my lunch

#4 jeebowhite

jeebowhite

    Resident Loon

  • Super Mod
  • 14,731 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Sea Grey Mondeo MKIV 1.8TDCi 140ps Zetec
  • Year: 2007
  • Location: Kent
Contributor

Posted 08 November 2013 - 04:27 PM

When you say controls, what do you mean? steering stalk controls or radio fascia buttons...



#5 Gary-s

Gary-s

    Member

  • Budding Enthusiast
  • PipPip
  • 12 posts
  • Name: Gary
  • Ford Model: C max 2ltr diesel
  • Year: 2014
  • Location: Lancashire

Posted 08 November 2013 - 05:25 PM

On both.

#6 Gary-s

Gary-s

    Member

  • Budding Enthusiast
  • PipPip
  • 12 posts
  • Name: Gary
  • Ford Model: C max 2ltr diesel
  • Year: 2014
  • Location: Lancashire

Posted 08 November 2013 - 05:32 PM

If I use the stalk or radio control to turn the volume up or down the numbers move correctly but the volume doesn't alter.

#7 Gary-s

Gary-s

    Member

  • Budding Enthusiast
  • PipPip
  • 12 posts
  • Name: Gary
  • Ford Model: C max 2ltr diesel
  • Year: 2014
  • Location: Lancashire

Posted 08 November 2013 - 05:34 PM

Also I can't select CDs to play but I can eject them !

#8 jeebowhite

jeebowhite

    Resident Loon

  • Super Mod
  • 14,731 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Sea Grey Mondeo MKIV 1.8TDCi 140ps Zetec
  • Year: 2007
  • Location: Kent
Contributor

Posted 08 November 2013 - 05:43 PM

Sounds like a faulty unit. If a reset makes no difference then you may need a reload of firmware, or a replacement...



#9 Gary-s

Gary-s

    Member

  • Budding Enthusiast
  • PipPip
  • 12 posts
  • Name: Gary
  • Ford Model: C max 2ltr diesel
  • Year: 2014
  • Location: Lancashire

Posted 08 November 2013 - 08:39 PM

Just to let you know that taking the fuse out worked so cheers everyone for your help

#10 Stoney871

Stoney871

    Resident Peacekeeper

  • Super Mod
  • 13,965 posts
  • Name: Clive
  • Ford Model: Focus mk2 1.8 TDCI Sport
  • Year: 2007
  • Location: Devon
Contributor

Posted 08 November 2013 - 08:49 PM

Works for computers too :D

Sent using Ford OC mobile app



#11 jeebowhite

jeebowhite

    Resident Loon

  • Super Mod
  • 14,731 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Sea Grey Mondeo MKIV 1.8TDCi 140ps Zetec
  • Year: 2007
  • Location: Kent
Contributor

Posted 08 November 2013 - 11:00 PM

Turn it off, turn it on again... It fixes everything!



#12 Gary-s

Gary-s

    Member

  • Budding Enthusiast
  • PipPip
  • 12 posts
  • Name: Gary
  • Ford Model: C max 2ltr diesel
  • Year: 2014
  • Location: Lancashire

Posted 08 November 2013 - 11:06 PM

May try that with my bank account lol.

#13 jeebowhite

jeebowhite

    Resident Loon

  • Super Mod
  • 14,731 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Sea Grey Mondeo MKIV 1.8TDCi 140ps Zetec
  • Year: 2007
  • Location: Kent
Contributor

Posted 08 November 2013 - 11:39 PM

Been there, tried that...




Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users