Jump to content


Photo
- - - - -

Fiesta water jet trouble


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 helendempsey

helendempsey

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 9 posts
  • Ford Model: ford fiesta finesse
  • Location:

Posted 22 February 2008 - 04:00 PM

Hi

On my fiesta the water jets arent working properly.

When i press the button on the wiper stalk the motor runs and lets a squirt of water through, then the motor stills runs but n owater comes out, is it blocked or has the motot gone

If i need to change the bottle how do i get to it as it seems to be in the wing

thanks

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 Steve

Steve

    Administrator

  • Admin
  • 4,942 posts
  • Ford Model: Kugy
  • Location: Dorset
Contributor

Posted 22 February 2008 - 08:04 PM

Hi

welcome to FOC

Few things to check

1. You have water in the bottle
2. With a fine needle push the needle in the jets to unblock
3. check for air locks in the pipes (may be hard) You could try hot water the draw the air out of the lines. Try topping up to the top and leaving for an hour to see if their is a leak.

#3 helendempsey

helendempsey

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 9 posts
  • Ford Model: ford fiesta finesse
  • Location:

Posted 25 February 2008 - 07:50 PM

Hi

Thanks for your reply, have done all of these but still doesnt work. What can I do next, and it seems the motor is still running.

Thanks

#4 Steve

Steve

    Administrator

  • Admin
  • 4,942 posts
  • Ford Model: Kugy
  • Location: Dorset
Contributor

Posted 25 February 2008 - 07:54 PM

Hi

Thanks for your reply, have done all of these but still doesnt work. What can I do next, and it seems the motor is still running.

Thanks



Try and do it again making sure no water drips on the floor.. then try your pump out for a good 30 secs... see if any water comes out from below the car.. the hose may of detatched from the jet under the bonnet.

check this out.. looking for water coming out under the car too.

#5 helendempsey

helendempsey

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 9 posts
  • Ford Model: ford fiesta finesse
  • Location:

Posted 26 February 2008 - 09:17 PM

Ive tried this and this doesnt happen. Any other steps, or what do you think is wrong with them

Thanks again

#6 Steve

Steve

    Administrator

  • Admin
  • 4,942 posts
  • Ford Model: Kugy
  • Location: Dorset
Contributor

Posted 27 February 2008 - 08:38 PM

ok.. are you able to get to the pipe under the bonnet? Perhaps blow down the pipe.

If this fails then I would say pump is the problem for sure.

#7 helendempsey

helendempsey

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 9 posts
  • Ford Model: ford fiesta finesse
  • Location:

Posted 27 February 2008 - 10:38 PM

hi I've done all this. How do i take the pump off, and do i have to take the wheel off

Cheers

#8 Russ

Russ

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 293 posts
  • Ford Model: Fiesta 1.4i zetec

Posted 20 July 2008 - 04:42 PM

Also for future reference, check the bottle, if it has any 'black skum' around the insides then remove the pump and check its filter as a piece of the afore mentioned scum has probably detatched from the side of the bottle and been sucked against the filter stopping the waterflow!

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users