• Join Premium & Save
      Join Premium & Save
    • Get Your Club gear
      Get Your Club gear
    • Share Your Car Experience
      Share Your Car Experience
    • 1000's Of Fords For Sale
      1000's Of Fords For Sale
    • Huge Range of Ford Parts
      Huge Range of Ford Parts
    • Savings Up to 15% Off For Members
      Savings Up to 15% Off For Members

AdBlock Warning

Parts of this website do not function properly with AdBlock enabled on your device. To get the best user experience on our website, please disable Adblock for this website (domain) on your browser.


helendempsey

Fiesta water jet trouble

8 posts in this topic

Hi

On my fiesta the water jets arent working properly.

When i press the button on the wiper stalk the motor runs and lets a squirt of water through, then the motor stills runs but n owater comes out, is it blocked or has the motot gone

If i need to change the bottle how do i get to it as it seems to be in the wing

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Hi

welcome to FOC

Few things to check

1. You have water in the bottle

2. With a fine needle push the needle in the jets to unblock

3. check for air locks in the pipes (may be hard) You could try hot water the draw the air out of the lines. Try topping up to the top and leaving for an hour to see if their is a leak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

Thanks for your reply, have done all of these but still doesnt work. What can I do next, and it seems the motor is still running.

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi

Thanks for your reply, have done all of these but still doesnt work. What can I do next, and it seems the motor is still running.

Thanks

Try and do it again making sure no water drips on the floor.. then try your pump out for a good 30 secs... see if any water comes out from below the car.. the hose may of detatched from the jet under the bonnet.

check this out.. looking for water coming out under the car too.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ive tried this and this doesnt happen. Any other steps, or what do you think is wrong with them

Thanks again

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok.. are you able to get to the pipe under the bonnet? Perhaps blow down the pipe.

If this fails then I would say pump is the problem for sure.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi I've done all this. How do i take the pump off, and do i have to take the wheel off

Cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites

Also for future reference, check the bottle, if it has any 'black skum' around the insides then remove the pump and check its filter as a piece of the afore mentioned scum has probably detatched from the side of the bottle and been sucked against the filter stopping the waterflow!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now