Jump to content


Show
Photo

battery light


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 stef123

stef123

    Ford Enthusiast

  • Management
  • 4,590 posts
  • Name: Stef
  • Ford Model: Mondeo ST TDCI
  • Year: 2006
  • Location: Scotland
Contributor

Posted 17 April 2009 - 07:10 PM

hi all,
having a bit of an intermittent problem.
every so often my battery light will flash up for a second when im driving then dissapear again. It only ever does this a maximum of once each day, i can go for a few weeks sometimes with no probs.
Ive noticed it happens at any rev range.

stef

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 Whelk8891

Whelk8891

    Settling In Well

  • New Member
  • PipPipPip
  • 95 posts
  • Ford Model: Focus Mk1 Saloon 1.8 TDDi
  • Location:

Posted 17 April 2009 - 07:31 PM

hi all,
having a bit of an intermittent problem.
every so often my battery light will flash up for a second when im driving then dissapear again. It only ever does this a maximum of once each day, i can go for a few weeks sometimes with no probs.
Ive noticed it happens at any rev range.

stef

...not wanting to be Captain Obvious, but have you checked the battery?

#3 stef123

stef123

    Ford Enthusiast

  • Management
  • 4,590 posts
  • Name: Stef
  • Ford Model: Mondeo ST TDCI
  • Year: 2006
  • Location: Scotland
Contributor

Posted 17 April 2009 - 09:37 PM

...not wanting to be Captain Obvious, but have you checked the battery?


not had it load tested if thats what you mean as i havent had any problems with starting etc even through the winter. I have checked the terminals though, both clean and tight.

#4 SierraYankee99

SierraYankee99

    Too much time on the boards

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 859 posts
  • Ford Model: Ford
  • Location:

Posted 18 April 2009 - 05:30 AM

Could be a dodgy earth on the alternator. Check see if theres any corrosion on the connector that could be causing a intermittent problem.

#5 stef123

stef123

    Ford Enthusiast

  • Management
  • 4,590 posts
  • Name: Stef
  • Ford Model: Mondeo ST TDCI
  • Year: 2006
  • Location: Scotland
Contributor

Posted 18 April 2009 - 08:28 AM

Could be a dodgy earth on the alternator. Check see if theres any corrosion on the connector that could be causing a intermittent problem.


cheers SY, will check that out later today.


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users