Jump to content


Photo

Focus Problem


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 aeaguilar

aeaguilar

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 4 posts
  • Location:

Posted 17 December 2013 - 12:25 PM

Hi! I have a ford focus 1.8 2005 model. My problem is when i start the engine my headlights are flashing, maybe like 2 or 3 flickers then it stops when the engine is running.. Can it be connected to the alam system of the car? Pls help! Thanks!

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 aeaguilar

aeaguilar

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 4 posts
  • Location:

Posted 17 December 2013 - 12:26 PM

Typo error - * alarm system

#3 jeebowhite

jeebowhite

    Resident Loon

  • Super Mod
  • 17,313 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Sea Grey Mondeo MKIV 1.8TDCi 140ps Zetec
  • Year: 2007
  • Location: Kent
Contributor

Posted 17 December 2013 - 02:16 PM

Sounds more likely to be a symptom that your battery is dying.

 

To confirm, do you have headlights switched off when your starting the car?



#4 aeaguilar

aeaguilar

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 4 posts
  • Location:

Posted 17 December 2013 - 02:18 PM

Yup.. Headlights are off..

#5 jeebowhite

jeebowhite

    Resident Loon

  • Super Mod
  • 17,313 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Sea Grey Mondeo MKIV 1.8TDCi 140ps Zetec
  • Year: 2007
  • Location: Kent
Contributor

Posted 17 December 2013 - 02:21 PM

sounds like your battery is dying will likely need a replacement, so you will need a silver calcium replacement

sent using the Ford OC app for android.



#6 aeaguilar

aeaguilar

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 4 posts
  • Location:

Posted 17 December 2013 - 02:27 PM

Thanks! Will have it check.. But another one is just this morning my alarm signals flashing for about a minute. Can it also be related to the battery? Sorry for asking too many things.. :)

#7 jeebowhite

jeebowhite

    Resident Loon

  • Super Mod
  • 17,313 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Sea Grey Mondeo MKIV 1.8TDCi 140ps Zetec
  • Year: 2007
  • Location: Kent
Contributor

Posted 17 December 2013 - 03:28 PM

Its quite probable to be honest. Even if the battery reports its OK, it could still have a warped cell, so I would prepare a backup plan in case you dont purchase a repacement battery.



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users