• Huge Range of Ford Parts
      Huge Range of Ford Parts
    • Get Your Club gear
      Get Your Club gear
    • 1000's Of Fords For Sale
      1000's Of Fords For Sale
    • Join Premium & Save
      Join Premium & Save
    • Share Your Car Experience
      Share Your Car Experience
    • Savings Up to 15% Off For Members
      Savings Up to 15% Off For Members


kazacat

Air Conditioning Not Working - Pump Issue ?

4 posts in this topic

Hi Guys...

Hopefully someone will have a few ideas and fixes for this little "issue...."

My KA has optional A/C fitted.... system is fully charged and WAS working last time it was warm.... Just tried to use it this afternoon and found that even though switch on the dash illuminates ON and OFF ok, the clutch on the A/C pump doesn't throw in or out... result is that although the system is charged, and the pump spins..... it doesn't engage the clutch (i assume thats the case...) and the A/C doesn't work.

Fuse no. 17 on the dash panel is OK and no odvious issues with the wiring is evident.....

Anyone got any ideas / hints or has anyone else had the same problem ??

Thanks in advance of any help you can give me.....

Kazacat

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Fuse no. 17 on the dash panel is OK and no odvious issues with the wiring is evident.....

Anyone got any ideas / hints or has anyone else had the same problem ??

Thanks in advance of any help you can give me.....

Kazacat

I'd get a multimeter (or even a simple bulb or buzzer) onto the terminal for the clutch - check if power is getting to it. If it IS, then I'd suspect the clutch as being buggered.

Chris...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you checked the relay?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having a similar problem with my Fusion at the moment.

How do you know that the system is fully charged?

In my investigations so far it seems that if the pressure is low then the system shuts down the feed to the mag clutch, to prevent damage. If your system is fully charged then perhaps the pressure sensor is faulty.

As the Haynes book of knowledge for the Fiesta (Fusion) does not appear to have much on A/C, are there any on line diagrams for this system?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now