Jump to content


Show
Photo

Turbo


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 plinolrach

plinolrach

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 4 posts
  • Ford Model: Ford Focus c-max TDCI Ghia
  • Location:

Posted 22 April 2009 - 01:38 PM

Having owned our c-max for just 5 weeks and following the car alarm going off all the time we now have a more serious problem, the Turbo has gone!! We purchased the car privately so have no come back on it. The car is an 2005 plate and has done 50,000 miles. We have had a quote for repairs for 900+ and have been told this is a common fault with the c-max and to prevent it happening again it should be serviced every 5,000 miles?? That would mean us servicing it about 3 times a year, we bought the car thinking it was going to be more economical to run that our old rover, has anyone got any advice on this as we are really gutted at the moment.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 plinolrach

plinolrach

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 4 posts
  • Ford Model: Ford Focus c-max TDCI Ghia
  • Location:

Posted 01 June 2009 - 02:49 PM

Having owned our c-max for just 5 weeks and following the car alarm going off all the time we now have a more serious problem, the Turbo has gone!! We purchased the car privately so have no come back on it. The car is an 2005 plate and has done 50,000 miles. We have had a quote for repairs for 900+ and have been told this is a common fault with the c-max and to prevent it happening again it should be serviced every 5,000 miles?? That would mean us servicing it about 3 times a year, we bought the car thinking it was going to be more economical to run that our old rover, has anyone got any advice on this as we are really gutted at the moment.

Just to keep you informed, we had the turbo replaced(twice, the first one was faulty) and many other parts with it after getting a Technical Service bullitin regarding the problem!!! This cost us a total of 1075 and was to prevent the problem from happening again. Guess what we have had the car back 5 weeks today and the turbo has gone again!! We are now locked in a battle with our garage who have done the work and ford Furrows who they bought the parts off and have no car!! We would be really grateful to know if any of you have had Turbo problems??

#3 sr-performance

sr-performance

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 147 posts
  • Ford Model: Ford Escort Van TDDI
  • Year: 2014
  • Location:

Posted 23 June 2009 - 11:06 AM

Hi mate, did they say why turbo failed? at a guess the oil supply pipe is or was blocked, cant think of any other eason for a turbo to fail so soon unless it'a not getting lubricated..
If it was then it should have been cleaned when first turbo blew.. hope you get sorted soon mate.


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users