Jump to content


Show
Photo

Escort Van Engine Problem (1.8 Endura) Blown?

escort van

  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 toppetsaha

toppetsaha

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 2 posts
  • Name: Elias
  • Ford Model: Escort van
  • Year: 2001
  • Location: Cornwall

Posted 27 January 2014 - 11:18 AM

i have owned my escort van for a few months now and it has been fine. I started it this morning, it ran on idle for around 20 seconds then cut out.

 

So i tried starting it again, i can hear the starter, engine turns over but with a loud tapping sound & does not fire. I checked the oil, just below minimum & all other fluids seem to be ok, no leaks ect.

 

I am not sure if the engine is knackered? it is a flat 1.8 endura, with 85k.

 

Hope somebody can help? thanks.



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 toppetsaha

toppetsaha

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 2 posts
  • Name: Elias
  • Ford Model: Escort van
  • Year: 2001
  • Location: Cornwall

Posted 27 January 2014 - 11:51 AM

I just had a proper look at the engine & it turns out the cam belt has snapped... only 5k miles till it needed to be changed :(




Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have




Also tagged with one or more of these keywords: escort van

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users