Jump to content


Show
Photo

2010 Galaxy - Intermittent Starting Issues


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Johnny Men

Johnny Men

    Member

  • Budding Enthusiast
  • PipPip
  • 18 posts
  • Name: John
  • Ford Model: Galaxy 2.0 TDCI Zetec
  • Year: 2010
  • Location: Sussex

Posted 30 January 2014 - 11:51 PM

Hi, I have intermittent starting issues with my 2010 2.0 TDCI galaxy. It fires and turns over but doesn't start. Can be fine for days and then it can take 5 or 10 cranks of the key. Doesn't seem to be any pattern in weather conditions, cold or warm engine etc. etc.
I've only once had a warning light on - on collection of my car from a garage after being serviced - their diagnostics pointed towards the ECU.
Any help would be appreciated
Thanks
John

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 jeebowhite

jeebowhite

    Resident Loon

  • Super Mod
  • 16,141 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Sea Grey Mondeo MKIV 1.8TDCi 140ps Zetec
  • Year: 2007
  • Location: Kent
Contributor

Posted 03 February 2014 - 03:41 PM

Hi John,

 

When was the car last serviced?



#3 Johnny Men

Johnny Men

    Member

  • Budding Enthusiast
  • PipPip
  • 18 posts
  • Name: John
  • Ford Model: Galaxy 2.0 TDCI Zetec
  • Year: 2010
  • Location: Sussex

Posted 03 February 2014 - 10:04 PM

Hi James,

Thanks for the response. It was serviced 2 weeks ago, but it was happening before and happening since.

I had another look around the forum after posting this and found a chap in the focus section who had exactly the same issues as me on his 2.0 TDCI focus.

As you will/can read there, I've followed his suggestion on what worked for him and cleaned the anti stutter valve assembly and I'm now just waiting to see if it makes any difference or if I need to sand the valve or replace the assembly.......

John

#4 jeebowhite

jeebowhite

    Resident Loon

  • Super Mod
  • 16,141 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Sea Grey Mondeo MKIV 1.8TDCi 140ps Zetec
  • Year: 2007
  • Location: Kent
Contributor

Posted 05 February 2014 - 01:47 PM

Let us know how it goes!




Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users