Jump to content


Photo

Focus Mk2 Radio Button Issue

Radionavigation button broken focus

  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Xarl

Xarl

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 2 posts
  • Name: Carl
  • Ford Model: Focus
  • Year: 2010
  • Location: Surrey

Posted 09 February 2014 - 06:38 PM

Hi,

I believe 1 of the buttons to be broken on my navigation system in my Focus. Example: I go to the navigation screen and want to press the destination button. However even though I am physically pressing the buttons nothing seems to be registering on the screen. Any advice?

 

Radio System similar to the one pictured here 

$_12.JPG

Button in question is the right hand side soft key on the bottom.

 

Thanks,

 



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

#2 mixmasterlooney

mixmasterlooney

    The Sexecutioner

  • FOC Supporters
  • 836 posts
  • Name: Kurt
  • Ford Model: Focus Zetec S
  • Year: 2010
  • Location: Surrey
Contributor

Posted 10 February 2014 - 12:34 AM

Press the right hand side spinning hutton to select destination. It is the msin select button and the buttom soft keys don't need to be used.

Only time I use the lower soft key is to endva phone call but the same can be done using the spinning select button or by pressing the phone button if already on the phone screen whilst in a call

Sent from my GT-I9300 using Ford OC mobile app



#3 Xarl

Xarl

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 2 posts
  • Name: Carl
  • Ford Model: Focus
  • Year: 2010
  • Location: Surrey

Posted 11 February 2014 - 02:45 PM

Hi,

 

Thanks for letting me know, the selector only seems to work through past destinations and the soft key seems to be needed to enter the new destinations. The ESC is having the same issue.



#4 mixmasterlooney

mixmasterlooney

    The Sexecutioner

  • FOC Supporters
  • 836 posts
  • Name: Kurt
  • Ford Model: Focus Zetec S
  • Year: 2010
  • Location: Surrey
Contributor

Posted 11 February 2014 - 06:54 PM

After pressing the bav but it shows a list. Destination, last destinations etc. Destination is at the top and I am sure the round button on the left that turns is used for selecting this option then you can select post codes etc.

If the escape button is also showing signs of probs it may seem something is wrong with your travelpilot fx

Sent from my GT-I9300 using Ford OC mobile app




Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have




Also tagged with one or more of these keywords: Radionavigation, button, broken, focus

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users