Jump to content


Photo
- - - - -

mk7 stereo


  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#1 hammie

hammie

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 105 posts
  • Ford Model: mk7 fiesta zetec s tdci

Posted 30 April 2009 - 07:20 PM

any body had any problems?? sometimes my volume wont go up or down or the stereo wont come on any ideas??

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 poohbear

poohbear

    Ford Enthusiast

  • New Member
  • PipPipPipPipPip
  • 1,003 posts
  • Ford Model: MK7 Fiesta 1.25 Zetec
  • Location:

Posted 01 May 2009 - 09:28 AM

Had the same problem.
View this topic

http://www.fordowner...?showtopic=4110

#3 kremmen

kremmen

    Settling In Well

  • New Member
  • PipPipPip
  • 62 posts
  • Ford Model: Ford Puma

Posted 01 May 2009 - 04:37 PM

I get the problem occasionally.
I put in a CD and then return to radio and it works fine.

Paul

#4 hedgepig

hedgepig

    Too much time on the boards

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 955 posts
  • Name: John
  • Ford Model: Fiesta 1.0 125 Titanium X
  • Year: 2013
  • Location: Leicestershire

Posted 02 May 2009 - 04:50 PM

I get the problem occasionally.
I put in a CD and then return to radio and it works fine.

Paul


Yep, so do I.

It's random and there doesn't seem to be any reason why it does it.

Like you Paul, I just hit the CD button, wait for it to work, then return to radio.

Weird................ :rolleyes: :rolleyes:

#5 poohbear

poohbear

    Ford Enthusiast

  • New Member
  • PipPipPipPipPip
  • 1,003 posts
  • Ford Model: MK7 Fiesta 1.25 Zetec
  • Location:

Posted 02 May 2009 - 05:42 PM

This solution doesn't work for my car hammie, does it to yours?

#6 kremmen

kremmen

    Settling In Well

  • New Member
  • PipPipPip
  • 62 posts
  • Ford Model: Ford Puma

Posted 02 May 2009 - 09:08 PM

This solution doesn't work for my car hammie, does it to yours?


Obviously only works for 1.6l engine. :lol:

Paul

#7 poohbear

poohbear

    Ford Enthusiast

  • New Member
  • PipPipPipPipPip
  • 1,003 posts
  • Ford Model: MK7 Fiesta 1.25 Zetec
  • Location:

Posted 02 May 2009 - 10:47 PM

:o:P

#8 Mark M.K

Mark M.K

    FOC Supporter

  • FOC Supporters
  • 1,467 posts
  • Ford Model: 1.6 Fiesta Titanium
  • Year: 2010
  • Location: Buckinghamshire

Posted 02 May 2009 - 10:48 PM

I get the problem occasionally.
I put in a CD and then return to radio and it works fine.

Paul


I have the same problem, happens about once a week. Ford are having the car in for the day to sort a list of problems. Think it might be the case of "honeymoon is over"? :( to name a few problems: Rear washer jet motor sounds like its going to die at any time, An annoying rattle in the drivers door near the window swtich.....

#9 Jonny87

Jonny87

    Ford Enthusiast

  • New Member
  • PipPipPipPipPip
  • 1,742 posts
  • Ford Model: Fiesta
  • Location:

Posted 03 May 2009 - 09:08 AM

I have the same problem, happens about once a week. Ford are having the car in for the day to sort a list of problems. Think it might be the case of "honeymoon is over"? :( to name a few problems: Rear washer jet motor sounds like its going to die at any time, An annoying rattle in the drivers door near the window swtich.....



What else is it going in for?

#10 TurboZutek

TurboZutek

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 128 posts
  • Ford Model: New Fiesta
  • Location:

Posted 05 May 2009 - 12:16 PM

I have a problem which is driving me bananas!!

MP3's - they SKIP, stop playing for a half second and then resume and generally stutter and hesitate like mad. I've tried the advice of 'converting all MP3s to ISO compatible format' and it's helped a little for some tracks, but still the problem remains. If I take the same CD and play it in my six year old Vauxhall Corsa?? No skipping, no problems!

This is the ONE thing which is !Removed! me off about this otherwise awesome car. Did Ford get a 10 year old Chinese kid to write the firmware for the audio system or what!? :(

Anyone have any ideas on how to fix that?

Chris...

#11 Ronnie Roberts

Ronnie Roberts

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 277 posts
  • Ford Model: Fiesta 1.6 TDCI Titanium 3Dr Hot Magenta
  • Location:

Posted 05 May 2009 - 03:32 PM

snap!!! i had one for 3 days and the cd player skipped all the time on mp3 cds!!! drove me insaine... not impressed as ive just ordered one! if it skips il be rather annoyed!!! specially since i work there !!!!!!!!

:ph34r: :ph34r: :ph34r:

#12 hammie

hammie

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 105 posts
  • Ford Model: mk7 fiesta zetec s tdci

Posted 07 May 2009 - 06:53 PM

no this dooesnt work for mine its just so random

#13 hedgepig

hedgepig

    Too much time on the boards

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 955 posts
  • Name: John
  • Ford Model: Fiesta 1.0 125 Titanium X
  • Year: 2013
  • Location: Leicestershire

Posted 07 May 2009 - 07:13 PM

I have a problem which is driving me bananas!!

MP3's - they SKIP, stop playing for a half second and then resume and generally stutter and hesitate like mad. I've tried the advice of 'converting all MP3s to ISO compatible format' and it's helped a little for some tracks, but still the problem remains. If I take the same CD and play it in my six year old Vauxhall Corsa?? No skipping, no problems!

This is the ONE thing which is !Removed! me off about this otherwise awesome car. Did Ford get a 10 year old Chinese kid to write the firmware for the audio system or what!? :(

Anyone have any ideas on how to fix that?

Chris...


Funny you should say that Chris...

Most of my MP3s that have been ripped / burnt from CD are fine but I noticed yesterday that the ones I've done via a USB turntable have the problem that you've mentioned.

I'm not sure about the ISO comment so I'm a bit baffled too. :(

Anybody else had this problem?

#14 jma78b

jma78b

    Serial Poster

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 450 posts
  • Ford Model: Ford Fiesta Titanium
  • Location: London

Posted 07 May 2009 - 07:45 PM

Maybe it just doesnt like the songs you are playing......


*runs* :P

#15 hedgepig

hedgepig

    Too much time on the boards

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 955 posts
  • Name: John
  • Ford Model: Fiesta 1.0 125 Titanium X
  • Year: 2013
  • Location: Leicestershire

Posted 07 May 2009 - 08:08 PM

Maybe it just doesnt like the songs you are playing......


*runs* :P


Haha, love you too!!!! :lol:

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users