Jump to content


Show
Photo

Mondeo Cut Out On Idle


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 djtonymc

djtonymc

    Newbie

  • Members via FB
  • Pip
  • 6 posts
  • Name: tony
  • Ford Model: modeo
  • Year: 2005
  • Location: Cheshire

Posted 10 February 2014 - 10:32 AM

Mondeo 1.8 lx petrol 2005
 
put it in garage they put a diagnostics on p1018
replaced map sensor ,
intake manifold is fine
still keeps cutting out  
had a full service 
oil change
all filters changed 
spark plugs - coil pack - new leads 
idol valve  
and seams to run good for half hour then takes it off the ramps and when i turn the steering wheel or pressing the horn it cut out disconnect power steering sensor seems to be a little better 
 
at first on start up idol goes up and down then it cut out then start up again revs die and give it lots of revs and it keeps running took kids to school this in second gear and its trying to cut out loss of power
you drive down the road everything seams fine then power just dies and the power comes back immediately 
 


Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 ppeter7

ppeter7

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 328 posts
  • Name: peter
  • Ford Model: mondeo 1.8/ mondeo 2.0 zetec
  • Year: 2001
  • Location: Devon

Posted 10 February 2014 - 10:33 PM

wondering dose all the electrics die like a faulty earth or do they stay on.could be faulty transponder unit on steering lock have you a spare key you could try??..have you checked throttle body is ok the flap inside moving freely?



#3 djtonymc

djtonymc

    Newbie

  • Members via FB
  • Pip
  • 6 posts
  • Name: tony
  • Ford Model: modeo
  • Year: 2005
  • Location: Cheshire

Posted 11 February 2014 - 03:04 AM

yes i have you checked throttle body it is ok the flap inside are moving freely but ill try spare key as soon as thank let you now



#4 djtonymc

djtonymc

    Newbie

  • Members via FB
  • Pip
  • 6 posts
  • Name: tony
  • Ford Model: modeo
  • Year: 2005
  • Location: Cheshire

Posted 16 February 2014 - 12:36 PM

put spair key in and it still the same 




Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users