Jump to content


Show
Photo

1995 Explorer Missing


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Jeepguy181

Jeepguy181

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 2 posts
  • Name: Mike
  • Ford Model: Explorer
  • Year: 1995
  • Location: Other / Non-UK

Posted 11 February 2014 - 11:38 PM

Hey guys I'm new to this forum and I don't own an explorer I actually have a jeep. Point being a good friend of mine and room mate has a 95 ford explorer that he bought without any knowledge of a miss in it until a couple weeks later. It doesn't happen every time he starts it or everyday he drives it. But randomly when he starts it, it almost sounds like he is running on 2 or 3 cylinders out of 6. He corrects it by laying on the gas for about three seconds despite me telling him it's not good for the truck but it seems like that fixes the problem. I checked the plugs, wires, changed the fuel filter, and cleaned out the throttle body more than once. There is also a heavy hesitation when using the gas pedal about half way down from a standing start. I was actually told by one shop that all those signs is a ford signiture but I don't by it. Any help and suggestions would be greatful.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users