Jump to content


Photo

Urgent Help Required Please!


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Markno1

Markno1

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 3 posts
  • Name: Mark
  • Ford Model: Galaxy
  • Year: 2009
  • Location: Shropshire

Posted 04 March 2014 - 08:00 PM

Hi all...

 

  Im new to the forum and having a problem with my 2.0tdci 140 59plate.  The problem only happens when towing a trailer/caravan but seems to drive fine the rest of the time.  The problem I the car judders or hunts quite violently through most of the rev range in most gears.  There are no warning lights too.  Regards Mark.



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 gregers

gregers

    Too much time on the boards

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 676 posts
  • Name: greg
  • Ford Model: smax titainium
  • Year: 2008
  • Location: Sussex

Posted 04 March 2014 - 08:06 PM

have you done an onboard diagnostic check?to see if there is any error codes logged.

take a look on 'ford etis' to see if your car has missed any recalls.

 

i do believe there may well be an update on the ecu to make your car run better.

you may have to ring fords and ask.



#3 Markno1

Markno1

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 3 posts
  • Name: Mark
  • Ford Model: Galaxy
  • Year: 2009
  • Location: Shropshire

Posted 04 March 2014 - 08:17 PM

Thanks for the reply.  I haven't done a diagnostic check as yet and there are no updates showing on etis (well that its showing me anyway)



#4 Markno1

Markno1

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 3 posts
  • Name: Mark
  • Ford Model: Galaxy
  • Year: 2009
  • Location: Shropshire

Posted 04 March 2014 - 08:21 PM

Just a thought would a worn out dual mass flywheel cause the issue Im having by any chance.  The cars done 77k and never had a clutch as far as im aware.



#5 DOS

DOS

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 2 posts
  • Name: David
  • Ford Model: galaxy
  • Year: 2010
  • Location: Yorkshire

Posted 15 August 2014 - 02:03 PM

did you get anywhere with this, I've got similar issues.




Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users