Jump to content


Photo

Newby

Newby Galaxy Starting Problem

  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Wrenchy

Wrenchy

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 3 posts
  • Name: Simon
  • Ford Model: Galaxy 1.8 TDCi Zetec
  • Year: 2006
  • Location: Yorkshire

Posted 10 March 2014 - 11:04 PM

Hi a newby here saying hello.

I've had a 2006 TDCi Zetec Galaxy for the past 4 years and have LOVED it... until it started to get an intermittent starting problem about 8 months ago. It has taken a lot of scratching of collective heads: mine, my very experienced local mechanic and local Ford dealers (plus a few other mechanics that have been contacted). I've trawled various forums for answers, the best of which seems to be on this site. So I have joined to share my experience (car reportedly fixed and due back from Ford dealer on Wednesday) and hopefully save others the pain and aggravation I have been through.

 

Before I post, though, it would be useful to know onto which section. Logic says that it ought to be in the Galaxy forum but the most accurate posts regarding my car's problem have been on other forums and it definitely transcends other models (and quite possibly makes too).

 

Cheers



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 xdazx

xdazx

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 293 posts
  • Name: Darrell
  • Ford Model: Mondeo
  • Year: 2008
  • Location: Leicestershire

Posted 11 March 2014 - 07:14 AM

Hi and welcome :). i have starting problems on my mondey what was up with urs and what was the cure pls ?

#3 jeebowhite

jeebowhite

    Resident Loon

  • Super Mod
  • 17,434 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Sea Grey Mondeo MKIV 1.8TDCi 140ps Zetec
  • Year: 2007
  • Location: Kent
Contributor

Posted 11 March 2014 - 11:36 AM

Welcome to the family.

If it's an issue that hits multiple models pop it in the general Ford section, we can move it later if necessary.

Sent from my MY SAGA C2 using Ford OC mobile app

#4 Wrenchy

Wrenchy

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 3 posts
  • Name: Simon
  • Ford Model: Galaxy 1.8 TDCi Zetec
  • Year: 2006
  • Location: Yorkshire

Posted 11 March 2014 - 10:15 PM

Thanks for the welcome chaps

xdazx, I'll be posting in the Ford general section soon but in brief my problem appears to have been with the egr valve (though still waiting for my car to be fully tested and returned after new part fitted). For others it can be the anti-shudder valve. Best thread to read (before mine appears!!) is: http://www.fordowner...starting-issue/

loads on there.

 



#5 xdazx

xdazx

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 293 posts
  • Name: Darrell
  • Ford Model: Mondeo
  • Year: 2008
  • Location: Leicestershire

Posted 11 March 2014 - 10:45 PM

That took some reading on that link lol

#6 Wrenchy

Wrenchy

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 3 posts
  • Name: Simon
  • Ford Model: Galaxy 1.8 TDCi Zetec
  • Year: 2006
  • Location: Yorkshire

Posted 11 March 2014 - 11:09 PM

yay.. but well worth it if it saves months of angst and frustration and ££££s :)



#7 xdazx

xdazx

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 293 posts
  • Name: Darrell
  • Ford Model: Mondeo
  • Year: 2008
  • Location: Leicestershire

Posted 12 March 2014 - 06:42 AM

Did you have to put your clutch in to start it ?? As thats the problem i have

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have




Also tagged with one or more of these keywords: Newby, Galaxy, Starting Problem

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users