Jump to content


Photo
- - - - -

Whats different?


  • Please log in to reply
46 replies to this topic

#1 BenW

BenW

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 241 posts
  • Ford Model: Fiesta mk7

Posted 10 May 2009 - 11:06 AM

Read on here somewhere that the new fiesta's (post feb) have a newer software. Making the options different to before and new functions on the titanium?
Can anybody clarify this who has a new Fiesta (and/or titanium model)?

Just out of curiosity, and also will ford be offering an "upgrade" to cars pre feb build dates?

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 Martyn

Martyn

    Settling In Well

  • New Member
  • PipPipPip
  • 69 posts
  • Ford Model: New Fiesta

Posted 10 May 2009 - 11:11 AM

heya, It was me :D

I quote from other thread
"Any car built after feburary has a totally different software in it for the radio, one main feature i want is the fact in the AUX section you can play something called "BT Audio" which is the memory card in the phone linked by bluetooth, thus playing the music/sat nav stored on your phone through the car

how cool is that? x there are other features that the menus and look and feel of the operation is different too, no more holding down the down arrow to go from A to Z, it steps in 5's. etc... nip in your ford dealer one day and have a play with the showroom models now, radio is totally diferent in software, looks the same but the operation and way its displayed is different.

At first glance it looks the same but in the menus there is alot more features esp on the titanium."

hope this clears up your question,

Ford at first told me its tough! and have closed my case,
but i have pressured the dealer into updating it, its going in wednesday so ill find out, i have been told by the dealer it is possible although ford do not think its worth doing because of the cost of the upgrade. in warrenty time etc..

So summary:
YES it is possible to update it BUT ford will not do it unless you give them some serious stick, lucky for me i know someone who works at the dealership so he is doing me a "favor". although their would be a cost i guess if i wanted it done normally.

#3 BenW

BenW

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 241 posts
  • Ford Model: Fiesta mk7

Posted 10 May 2009 - 11:30 AM

heya, It was me :D

I quote from other thread
"Any car built after feburary has a totally different software in it for the radio, one main feature i want is the fact in the AUX section you can play something called "BT Audio" which is the memory card in the phone linked by bluetooth, thus playing the music/sat nav stored on your phone through the car

how cool is that? x there are other features that the menus and look and feel of the operation is different too, no more holding down the down arrow to go from A to Z, it steps in 5's. etc... nip in your ford dealer one day and have a play with the showroom models now, radio is totally diferent in software, looks the same but the operation and way its displayed is different.

At first glance it looks the same but in the menus there is alot more features esp on the titanium."

hope this clears up your question,

Ford at first told me its tough! and have closed my case,
but i have pressured the dealer into updating it, its going in wednesday so ill find out, i have been told by the dealer it is possible although ford do not think its worth doing because of the cost of the upgrade. in warrenty time etc..

So summary:
YES it is possible to update it BUT ford will not do it unless you give them some serious stick, lucky for me i know someone who works at the dealership so he is doing me a "favor". although their would be a cost i guess if i wanted it done normally.


cool cool, do you know what the new features on the titanium are??
you'll have to give us a before and after update after you gets urs done :)

#4 Nipz

Nipz

    Ford Enthusiast

  • New Member
  • PipPipPipPipPip
  • 1,052 posts
  • Ford Model: Ford Fiesta Zetec MK7
  • Location:

Posted 10 May 2009 - 01:05 PM

So this update only benefits the titanium? I have a zetec and want the latest software, but just want to clarify what the software does in very simple terms :)

#5 poohbear

poohbear

    Ford Enthusiast

  • New Member
  • PipPipPipPipPip
  • 1,003 posts
  • Ford Model: MK7 Fiesta 1.25 Zetec
  • Location:

Posted 10 May 2009 - 02:42 PM

Me too...so you can only get the upgrade on the Titanium?

I have a Zetec and don't want to be out of date already!

#6 jma78b

jma78b

    Serial Poster

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 450 posts
  • Ford Model: Ford Fiesta Titanium
  • Location: London

Posted 10 May 2009 - 03:23 PM

I'll get it - whoooo hoooo!! :lol:

#7 Martyn

Martyn

    Settling In Well

  • New Member
  • PipPipPip
  • 69 posts
  • Ford Model: New Fiesta

Posted 10 May 2009 - 03:33 PM

Sorry guys, i only have a titanium so only compare titanium to titanium, but i believe it applies to Zetecs too, not checked,

i would advise you play for yourself, some may say im being picky others might say its worth mentioning.

Posted Image

Above is a picture of the current AUX inputs, after the update it will list an additional one named "BT Audio" i dont have that car to show you, and the one in the show room didnt have bluetooth. But i will add photos after they hopfully update it on wednesday.

LOOK OUT FOR IT, ON A NEW FIESTA NEAR YOU lol :P

#8 Martyn

Martyn

    Settling In Well

  • New Member
  • PipPipPip
  • 69 posts
  • Ford Model: New Fiesta

Posted 10 May 2009 - 03:35 PM

I'll get it - whoooo hoooo!! :lol:



Sadly i can not gaurentee you will get it, it depends what "old stock" they have laying around with old software.

#9 jma78b

jma78b

    Serial Poster

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 450 posts
  • Ford Model: Ford Fiesta Titanium
  • Location: London

Posted 10 May 2009 - 04:05 PM

Sadly i can not gaurentee you will get it, it depends what "old stock" they have laying around with old software.



Just realised, I wont get it! I've not ordered any USB / bluetooth option. Oh well I could have got it! :lol:

#10 Martyn

Martyn

    Settling In Well

  • New Member
  • PipPipPip
  • 69 posts
  • Ford Model: New Fiesta

Posted 10 May 2009 - 04:08 PM

Just realised, I wont get it! I've not ordered any USB / bluetooth option. Oh well I could have got it! :lol:


in that case your get a very thin screen about half the height of the one shown in the picture above. about 3 to 4 cm.

#11 kpo

kpo

    Settling In Well

  • New Member
  • PipPipPip
  • 30 posts
  • Ford Model: Fiesta
  • Location:

Posted 10 May 2009 - 05:38 PM

Sorry guys, i only have a titanium so only compare titanium to titanium, but i believe it applies to Zetecs too, not checked,


I got my Zetec last month (March build) and it has the BT output in the Aux menu - not managed to use it though!!!

#12 Nipz

Nipz

    Ford Enthusiast

  • New Member
  • PipPipPipPipPip
  • 1,052 posts
  • Ford Model: Ford Fiesta Zetec MK7
  • Location:

Posted 10 May 2009 - 05:41 PM

I got my Zetec last month (March build) and it has the BT output in the Aux menu - not managed to use it though!!!


Im going down to my dealer tomorrow so will ask about this.

#13 Martyn

Martyn

    Settling In Well

  • New Member
  • PipPipPip
  • 69 posts
  • Ford Model: New Fiesta

Posted 10 May 2009 - 05:45 PM

Im going down to my dealer tomorrow so will ask about this.


does yours not have it? let me know how you get on please...

#14 Nipz

Nipz

    Ford Enthusiast

  • New Member
  • PipPipPipPipPip
  • 1,052 posts
  • Ford Model: Ford Fiesta Zetec MK7
  • Location:

Posted 10 May 2009 - 05:56 PM

does yours not have it? let me know how you get on please...


Nope. Picked my car up on March 7th, and built in late Feb.

Will let everyone know what the out come is.

#15 Ronnie Roberts

Ronnie Roberts

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 277 posts
  • Ford Model: Fiesta 1.6 TDCI Titanium 3Dr Hot Magenta
  • Location:

Posted 10 May 2009 - 06:58 PM

more to the point does it stop mp3 cds !Removed! skipping?????

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users