Jump to content


Show
Photo

Cigarette Lighter Not Working


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 andyd99

andyd99

    Member

  • Budding Enthusiast
  • PipPip
  • 11 posts
  • Name: Andy
  • Ford Model: fiesta titanium 1.4
  • Year: 2011
  • Location: Staffordshire

Posted 20 March 2014 - 09:51 PM

Last week while cleaning the car the USB lead off my sat nav went into the cigarette lighter and sparked. Automatically changed the fuse but no joy so tonight changed the socket itself but still no joy!!! Any ideas on what I could try next as it's starting to drive me mad!!!!


Sent from my iPhone using Ford OC

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 fordtech

fordtech

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 37 posts
  • Ford Model: mondeo
  • Location:

Posted 20 March 2014 - 10:10 PM

Which fuse ?

On fiesta (which I assume from your profile pic) it's one of the "maxi" block fuses at the bottom of the fusebox, this isn't shown in the manual.



#3 andyd99

andyd99

    Member

  • Budding Enthusiast
  • PipPip
  • 11 posts
  • Name: Andy
  • Ford Model: fiesta titanium 1.4
  • Year: 2011
  • Location: Staffordshire

Posted 20 March 2014 - 10:23 PM

Aahh no one has mentioned that before, are they visible to see if they've blown like the blade ones or do they have to be metered? Are they the smallish square ones in the fuse box behind the glove box?


Sent from my iPhone using Ford OC

#4 andyd99

andyd99

    Member

  • Budding Enthusiast
  • PipPip
  • 11 posts
  • Name: Andy
  • Ford Model: fiesta titanium 1.4
  • Year: 2011
  • Location: Staffordshire

Posted 20 March 2014 - 10:35 PM

Thank you fordtech I've just been out to check and the 20 amp maxi fuse is blown. Not even ford could work that out last week!!!! I will pick one up tomorrow and hopefully will do the job.


Sent from my iPhone using Ford OC

#5 andyd99

andyd99

    Member

  • Budding Enthusiast
  • PipPip
  • 11 posts
  • Name: Andy
  • Ford Model: fiesta titanium 1.4
  • Year: 2011
  • Location: Staffordshire

Posted 22 March 2014 - 11:01 AM

Thanks fordtech thumbs up!!! Just picked up a fuse and it's working a treat. Thumbs down to ford for trying to convince me to give them the car for a couple of days to "diagnose" the problem at expense!!!! £3.00 fix. Thanks again mate.


Sent from my iPhone using Ford OC

#6 Sneakkk

Sneakkk

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 47 posts
  • Name: Callum
  • Ford Model: Zetec
  • Year: 2002
  • Location: Cheshire

Posted 06 April 2014 - 11:32 AM

Can anyone tell me what fuse it is to fix on the 2002 focus? As non of my cigarette ports are putting power out?

Callum

Sent from my GT-I9505 using Ford OC mobile app

#7 Stoney871

Stoney871

    Resident Peacekeeper

  • Super Mod
  • 14,963 posts
  • Name: Clive
  • Ford Model: Focus mk2 1.8 TDCI Sport
  • Year: 2007
  • Location: Devon
Contributor

Posted 06 April 2014 - 05:41 PM

Fuse 46 in the footwell fuse panel 15amp.



#8 Sneakkk

Sneakkk

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 47 posts
  • Name: Callum
  • Ford Model: Zetec
  • Year: 2002
  • Location: Cheshire

Posted 07 April 2014 - 04:56 PM

Yeah this worked but only for the front one but not the rear one!

Sent from my GT-I9505 using Ford OC mobile app

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users