Ford Owners Club - Ford Forums Messages

Club Announcements

Ford Fair 2016: Tickets and stand passes are now available to purchase. More info here.

Review your Ford: Help others when it comes to buying a car like yours and review your Ford now

AdBlock Warning

Parts of this website do not function properly with AdBlock enabled on your device. To get the best user experience on our website, please disable Adblock for this website (domain) on your browser.


Sign in to follow this  
Followers 0
Grilled

Why are my sidelights coming on when i break?

3 posts in this topic

Recently I just noticed my front dims/sidelights come on when i break, and my break lights themselves may not light up brighter when pressed when my lights are on and it's really got me confused.

I got a pair of lexus lights the other week and after fitting them and deciding that even when they're on my car I still hate lexus lights and put my standards back on.

I'm going to have a quick tinker again as i think the brake lights may be because of the wrong bulb(s), if that should effect my front lights though.. not too sure. If anyone's got any idea's that'd be great ta :).

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Recently I just noticed my front dims/sidelights come on when i break, and my break lights themselves may not light up brighter when pressed when my lights are on and it's really got me confused.

I got a pair of lexus lights the other week and after fitting them and deciding that even when they're on my car I still hate lexus lights and put my standards back on.

we have transits come in with this fault and its generally wrong bulbs or a poor earth.

I'm going to have a quick tinker again as i think the brake lights may be because of the wrong bulb(s), if that should effect my front lights though.. not too sure. If anyone's got any idea's that'd be great ta :).

We have transits come into work with this problem... generally the wrong bulbs have been used... or a poor earth connection on the light wiring . Hope that helps a little.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey thanks, yeah after checking the bulbs i noticed the one in the brake slot wasn't the right one, so i fished around a spare set and found a correct bulb and it's all working fine now. Cheers.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0