Jump to content


Photo

Ford Puma Idle And Rev Hanging


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Leejd

Leejd

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 2 posts
  • Name: Lee
  • Ford Model: Puma / mondeo
  • Year: 1999
  • Location: Monmouthshire

Posted 06 April 2014 - 05:12 PM

Hi, I'm currently building a 1.4 puma rally car I'll be using the standard 1.4 engine but I'm struggling to get it running right. It idles at 1500rpm and when dropping from higher revs holds at 2000rpm only noticeable thing is when the clutch is pressed the revs drop straight to 1000rpm but then climb back to 2000rpm currently I have changed the tps and icv every vacuum pipe coming off the throttle body and cleaned the butterfly I've also cleaned the maf I've replaced the clutch position sensor and the power steering sensor is fine but the problem is still the there I've tried to disconnect the maf and speed sensor but both just make the car stall straight away, any help would be really appreciated also today I've changed the camshaft breather under the inlet manifold that did have a split

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 Pumatrackcar

Pumatrackcar

    Member

  • Budding Enthusiast
  • PipPip
  • 13 posts
  • Name: Lea
  • Ford Model: Puma
  • Year: 1998
  • Location: Bedfordshire

Posted 07 May 2014 - 09:25 PM

Hi
I had the sort of same thing with my 1.7 track car. I thought it was the map it was running as it develops 147bhp at the wheels, but it turned out to be the vehicle speed sensor. Now it only stays a little high if the front wheels are off the floor and the engines running, soon as I put the brakes on its fine and drops to 850rpm
Done know if this helps


Sent from my iPhone using Ford OC


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users