Jump to content


Photo

Egr Blanked But Engine Doesn't Like It


  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#16 1stghia

1stghia

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 72 posts
  • Name: Dave
  • Ford Model: Focus Ghia 1.8 TDCI
  • Year: 2005
  • Location: Northamptonshire

Posted 14 April 2014 - 02:14 PM

40-45 mpg around town before

 

most on a run 69.2 mpg <- haven't seen that in a long time lol

 

no idea after yet, will wait until I have finished this tank of ultimate and gone back to normal diesel.



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#17 mixmasterlooney

mixmasterlooney

    The Sexecutioner

  • FOC Supporters
  • 1,688 posts
  • Name: Kurt
  • Ford Model: Focus Zetec S
  • Year: 2010
  • Location: Greater London
Contributor

Posted 14 April 2014 - 05:55 PM

Is it running smooth now? i think something may have just gotten into the engine.



#18 1stghia

1stghia

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 72 posts
  • Name: Dave
  • Ford Model: Focus Ghia 1.8 TDCI
  • Year: 2005
  • Location: Northamptonshire

Posted 14 April 2014 - 06:04 PM

Yes it does appear to be smoother, especially around the lower rev range, and quieter only slightly though it is a diesel lol. Also keep hearing a quiet dull , i suppose knock would be the best way to describe it, like when you have a chipping stuck in your tyre and you have the window open faster you go the faster the tick the slower etc etc however this knock I can't pinpoint and can only be heard in motion, think its def front half central part of the car. But I don't believe this is related in any way to the egr blank.



#19 1stghia

1stghia

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 72 posts
  • Name: Dave
  • Ford Model: Focus Ghia 1.8 TDCI
  • Year: 2005
  • Location: Northamptonshire

Posted 15 April 2014 - 10:38 AM

after a good blast today..

 

1st thing this morning big cloud of smoke but settled after that presuming choke?

 

Only other thing to report is that engine seems to take a tad longer to get up to heat than without the blank, temp usually sits at about 5to12 position and pretty much stays there, now when it gets there it does seem to stop and when I increase power it drops a touch then slowley back up, it might just be me but this seems more efficiant cooling, or I could just be talking !Removed! :unsure:




Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users