Jump to content


Photo

Car Problems!


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 jonnyc170

jonnyc170

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 30 posts
  • Name: Jonny
  • Ford Model: Focus ST Mk2
  • Year: 2006
  • Location: Yorkshire

Posted 23 April 2014 - 06:30 PM

Hi, having a problem with my ford focus ST mk2 2006. I was driving and my car just jumped and engine system fault came on and the car sounded weird! And I turned it off and back on and it was fine and about an hour later I put my foot down and the " ESP Fault " came on! Any ideas what it could be. Thanks



Sent from my iPhone using Ford OC

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 jonnyc170

jonnyc170

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 30 posts
  • Name: Jonny
  • Ford Model: Focus ST Mk2
  • Year: 2006
  • Location: Yorkshire

Posted 23 April 2014 - 08:16 PM

Just had a look under my bonnet and my K&N air filter has slipped off could that be the problem?


Sent from my iPhone using Ford OC

#3 jeebowhite

jeebowhite

    Resident Loon

  • Super Mod
  • 17,313 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Sea Grey Mondeo MKIV 1.8TDCi 140ps Zetec
  • Year: 2007
  • Location: Kent
Contributor

Posted 28 April 2014 - 10:26 AM

That would certainly be part of the problem! ESP though is the Electronic Stability Program, that would have nothing to do with the air filter. I suspect that this might point to a duff reading from the ABS Sensor/s.

 

Have you got a code reader, or have you done the dash trick to try and see if there are any visible codes?




Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users