Jump to content


Show
Photo

Titanium X Business Edition Dab Problem


  • Please log in to reply
47 replies to this topic

#31 pagdodd

pagdodd

    Member

  • Budding Enthusiast
  • PipPip
  • 17 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Mondeo MK4
  • Year: 2014
  • Location: Shropshire

Posted 23 June 2014 - 04:47 PM

Not sure what they meant by that?

Sent from my GT-I9505 using Ford OC mobile app

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#32 adambell

adambell

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 245 posts
  • Name: Adam
  • Ford Model: Mondeo Titanium X Business Edition
  • Year: 2014
  • Location: Tyne and Wear

Posted 24 June 2014 - 06:18 AM

My understanding is that they have replaced the DAB module and carried out a generic software update due to fitting the new part.
The software update itself will have done nothing as the DAB module had failed and needed to be replaced.


Sent from my iPhone using Ford OC mobile app

#33 Wotswot

Wotswot

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 4 posts
  • Name: Peter
  • Ford Model: Mondeo
  • Year: 2013
  • Location: Staffordshire

Posted 05 July 2014 - 09:38 AM

I have had a faulty DAB on my Mondeo Titanium X BE company car since it was delivered in October 2013

I could tune 20 stations but as soon as you drove off it would break up and lose all stations with the head unit (SatNav) displaying DAB not available.

 

After multiple visits to local main dealer, I got fed up with having the "we have tried a software reset" and "another module behind the dash has been replaced" so I went to another Ford dealer in Stone,

They were really helpful and between themselves, the lease company and Ford found the fault this week. (But not before the main head unit was swapped out but the fault was still there).

 

The problem is with the diversity aerials in the two rear most windows (the side ones with filaments in them). There is a module

 

BS7T-18C847-AB

http://bettaautopart...hlrjkopka006gc1

 

This is fitted in the head lining above the window and connects to the window by the black 10mm X 25mm moulding you can see on the top of the window. (There is a 75mm lead that goes from the moulding and plugs in to the module above the FoMoCo logo in the picture)

In my case the modules had been fitted incorrectly at the point of manufacture.

A new module - type number BS7T-18C847-AB was refitted

 

Drove home and then 30 miles to work with BBC 2 working perfectly and another 38 stations stored.

Result! - However It took 8 months and I suspect that unless you have a lease company behind you Ford wouldn't have looked into the problem.

Hope this helps and I hope you get yours fixed as the DAB is so much better than FM!



#34 pagdodd

pagdodd

    Member

  • Budding Enthusiast
  • PipPip
  • 17 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Mondeo MK4
  • Year: 2014
  • Location: Shropshire

Posted 05 July 2014 - 11:39 AM

Well. Mine WAS fixed. But as you described above, it's stopped again. Booked back in next Wednesday

Sent from my HTC One using Ford OC mobile app

#35 adambell

adambell

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 245 posts
  • Name: Adam
  • Ford Model: Mondeo Titanium X Business Edition
  • Year: 2014
  • Location: Tyne and Wear

Posted 06 July 2014 - 04:29 PM

How have you stored 38 DAB stations? Mine only allows 5 to be stored


Sent from my iPhone using Ford OC mobile app

#36 Italiot

Italiot

    Feet Under The Table

  • FOC Supporters
  • 234 posts
  • Name: Aaron
  • Ford Model: Mondeo titanium x 2.0 tdci 140bhp
  • Year: 2009
  • Location: Greater London

Posted 06 July 2014 - 06:09 PM

The travelpilot nx unit only store five station all each band would allow about 15 station for fm total


Sent from my iPhone using Ford OC

#37 Wotswot

Wotswot

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 4 posts
  • Name: Peter
  • Ford Model: Mondeo
  • Year: 2013
  • Location: Staffordshire

Posted 07 July 2014 - 06:54 PM

When I said 38 channels stored - perhaps what I should have said was each time I changed Blocks, more new stations were available in the List option. What I was trying to show was that the radio nolonger dropped the stations it had found when the car was stationary while I was moving. :-)



#38 SandyCat

SandyCat

    Too much time on the boards

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 516 posts
  • Name: Rick
  • Ford Model: Fiesta Mk7 1.4 Zetec
  • Year: 2009
  • Location: Shropshire

Posted 07 July 2014 - 07:26 PM

Have you changed the aerial?  They are known to fail on these DAB cars and have to be replaced.   May be worth trying to get the dealer to swap it for you as an experiment.



#39 Wotswot

Wotswot

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 4 posts
  • Name: Peter
  • Ford Model: Mondeo
  • Year: 2013
  • Location: Staffordshire

Posted 07 July 2014 - 07:52 PM

To Adam

 

Just had a play with the channel store on the SATNAV unit and did a bit of lateral thinking !!

If you tune a station from a BLOCK and store it by holding down one of the 5 touchscreen preset buttons it is locked in

However if you press the touchscreen LIST button you can see all the stations available in that BLOCK and from the LIST function you can select one any of them.

I tried this and locked in one station from each BLOCK on subsequent touchscreen preset buttons.

Now I have a station from each BLOCK to select from. Then from there, using the LIST button, I can display a list of all stations in that BLOCK.

This means that I can access all 39 available from the touchscreeen without retuning across BLOCKs

(I only needed 4 presets 12B- BBC2, 11D - Tlksport, 11B - Smooth and 12D - Heat)

I hope that makes it easier for you to access channels

 

 

RE the comment about replacement aerials - I would agree as the external ones can be affected by moisture ingress(My previous Mondeo had this type). However the new Fords are being fitted with diversity antennas built into the rear glass (cleans up the roofline but adds to the complexity!!) . This is the type I have and uses the module I mentioned.



#40 SandyCat

SandyCat

    Too much time on the boards

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 516 posts
  • Name: Rick
  • Ford Model: Fiesta Mk7 1.4 Zetec
  • Year: 2009
  • Location: Shropshire

Posted 07 July 2014 - 07:56 PM

Ah ok no problem. :)



#41 adambell

adambell

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 245 posts
  • Name: Adam
  • Ford Model: Mondeo Titanium X Business Edition
  • Year: 2014
  • Location: Tyne and Wear

Posted 07 July 2014 - 08:09 PM

Ah right yeah that makes sense. Can you then access any station from a saved block from the steering wheel controls?


Sent from my iPhone using Ford OC mobile app

#42 Wotswot

Wotswot

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 4 posts
  • Name: Peter
  • Ford Model: Mondeo
  • Year: 2013
  • Location: Staffordshire

Posted 07 July 2014 - 08:17 PM

No because the steering wheel control only does the preset not the list below it.

 

However, As its my wife who changes the channels when she is a passenger she couldn't reach that button !!!  :- )



#43 adambell

adambell

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 245 posts
  • Name: Adam
  • Ford Model: Mondeo Titanium X Business Edition
  • Year: 2014
  • Location: Tyne and Wear

Posted 07 July 2014 - 10:48 PM

I'm just not sure if I see any benefit in saving a "block" as a preset rather than one of the most listened to stations.
I think if I had 38 to choose from I would just spend all day flicking through only to hear the last 30 seconds of a song.


Sent from my iPhone using Ford OC mobile app

#44 tonysol

tonysol

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 1 posts
  • Name: Tony
  • Ford Model: Mondeo Titanium X Business Edition
  • Year: 2013
  • Location: Warwickshire

Posted 10 August 2014 - 10:12 PM

Sorry to become a "me too" but my unit has also ceased working on dab - won't pick up or tune any stations after 9 months of successful use. Fortunately it is going in for a service tomorrow, so hopefully they will look at this. I concur with previous comments that this can't be a software issue after 9 months usage.

 

Incidentally, I noticed (from day 1) that if I selected the auto time/date option, it gave the time as one hour ahead (as though I was on the continent) even with all settings for UK BST/GMT. Anyone else had this problem ?



#45 Matrimex

Matrimex

    Member

  • Budding Enthusiast
  • PipPip
  • 13 posts
  • Name: Darren
  • Ford Model: Mondeo Titanium X Business Edition 163
  • Year: 2013
  • Location: Lincolnshire

Posted 11 August 2014 - 09:14 AM

Mine was sorted when it when in for its first service. They 'reset' the device, they did a complete firmware reset better than we can do. Hopefully yours well get sorted as well.



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users