Jump to content


Photo

Titanium X Business Edition Dab Problem


  • Please log in to reply
53 replies to this topic

#46 paulSp

paulSp

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 1 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Modeo Estate
  • Year: 2014
  • Location: Sussex

Posted 13 August 2014 - 05:42 PM

Mine stopped last week and was in the local dealer today for a service.

They have been advised by ford not to fit any more modules as they will stop again.

They were advised today that there will be a software update at the end of the month.

However the DAB is now working after the service, I think they must of disconnected the battery as the electric windows don't go up automatically (just hold the button up to fix that),

maybe that could be a short term fix until the update is available.

 

Paul.



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#47 adambell

adambell

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 273 posts
  • Name: Adam
  • Ford Model: Mondeo Titanium X Business Edition
  • Year: 2014
  • Location: Tyne and Wear

Posted 13 August 2014 - 06:31 PM

I've said it before and I will say it again, a software update will not fix this problem. This is a hardware issue.


Sent from my iPhone using Ford OC mobile app

#48 pagdodd

pagdodd

    Member

  • Budding Enthusiast
  • PipPip
  • 19 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Mondeo MK4
  • Year: 2014
  • Location: Shropshire

Posted 13 August 2014 - 06:37 PM

So, not been back for a while.
I have had mine in twice now. They fixed it but then it stopped again. So took it back for them to do a hard reset and it has been working solidly for a few weeks now.

Sent from my HTC One using Ford OC mobile app

#49 Drexyl

Drexyl

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 2 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: mondeo titanium x sport
  • Year: 2013
  • Location: Tyne and Wear

Posted 01 October 2014 - 02:50 PM

Just thought I'd join this exclusive club.

After renewing my mondeo to a titanium x sport 5 months ago my car has developed this seemingly common
Dab radio issue. Everything else on the module works fine except DAB radio. Not a massive problem but one what shouldn't happen nevertheless.
Car is going back to the dealer on Friday morning but I don't hold out much hope.
Will keep people informed as to what the deduce.

Cheers. Paul.

#50 Wotswot

Wotswot

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 5 posts
  • Name: Peter
  • Ford Model: Mondeo
  • Year: 2013
  • Location: Staffordshire

Posted 03 October 2014 - 07:32 PM

Mine had to go back after the DAB failed again - see previous posts.

The lease company have now agreed to take the car back and replace it due to the many issues with it



#51 pagdodd

pagdodd

    Member

  • Budding Enthusiast
  • PipPip
  • 19 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Mondeo MK4
  • Year: 2014
  • Location: Shropshire

Posted 03 October 2014 - 07:35 PM

FYI folks. Since the last time mine went in, I have not had any issues with my DAB. So whatever they did, it worked :-)

#52 Drexyl

Drexyl

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 2 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: mondeo titanium x sport
  • Year: 2013
  • Location: Tyne and Wear

Posted 03 October 2014 - 08:06 PM

Had my car in today about the dab radio issue.
Software update required & all is well now.

Will let everyone know how long it lasts.

Cheers. Paul.

#53 AlcockM

AlcockM

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 1 posts
  • Name: Mark
  • Ford Model: Mondeo Estate Zetec Business Edition
  • Year: 2014
  • Location: Lancashire

Posted 04 December 2014 - 02:00 PM

Just had the same happen on mine (Had it from new from March 2014)

 

You press the DAB button and it stuck on Talksport (just to tease me!) but no sound, you cant tune, list or do anything with it! When you go to tune it defaults to FM.

 

Now I have looked at these post I am now armed as it is booked in on Monday to have it looked at.

 

Watch this space!



#54 pagdodd

pagdodd

    Member

  • Budding Enthusiast
  • PipPip
  • 19 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Mondeo MK4
  • Year: 2014
  • Location: Shropshire

Posted 04 December 2014 - 02:22 PM

I thought my problems were over! But two days ago, it stopped working again!

Rebooked in to Ford for next Friday....




Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users