• Get Your Club gear
      Get Your Club gear
    • 1000's Of Fords For Sale
      1000's Of Fords For Sale
    • Savings Up to 15% Off For Members
      Savings Up to 15% Off For Members
    • Huge Range of Ford Parts
      Huge Range of Ford Parts
    • Join Premium & Save
      Join Premium & Save
    • Share Your Car Experience
      Share Your Car Experience

AdBlock Warning

Parts of this website do not function properly with AdBlock enabled on your device. To get the best user experience on our website, please disable Adblock for this website (domain) on your browser.


Kate0408

Please Help!!! Key Fault & Lost Communications On My Fiesta!!!

2 posts in this topic

Hi there,

I have a 2006 Ford Fiesta. My daughter lost my main remote keys over the weekend and although we have looked everywhere, we have admitted defeat and dug out the spare key (which has never been used - and has been kept safe since we bought the car).

I drove the car on Monday morning using the spare key but then the next time I tried to use the car, the key went into the ignition and turned but did not start the car.

A red light was flashing so I looked in the manual and it showed that the car had been immobilised.

The flashing light pattern showed that the fault was key fault.

The car is now in the garage and I have been advised that not only is there a key fault, but all communications have been lost.

The garage have informed me that they need to check all pin grips and this is likely to be time consuming and costly.

I am obviously very upset at this news as I feel it is not our fault there is a fault on the key.

Is there any way of complaining to Ford and having the costs recuperated?

The car has been taken to a non-Ford garage because Ford could not look at my vehicle for a few days and as I have school age children, this would not have been practical! (I was assuming it would be an in and out jobby!!)

Hope someone can help?

Kate

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

did you drop the key by any chance??

if you did i would susspect maybe the pats chip has fallen out.hence why the car will not start.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now