Jump to content


Photo

Amp Turns On When Connected To Audio Fuse


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 tractorboi711

tractorboi711

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 8 posts
  • Name: Rory
  • Ford Model: Fiesta 1.4TDCI
  • Year: 2002
  • Location: Suffolk

Posted 17 May 2014 - 01:25 PM

So I connected the remote wire from my amp to the audio fuse but the amp turns on even when the radio is not turned on and neither is the ignition. I also tried to put the wire in the fuse for the ignition but it did the same thing . How can I get it to turn on only when the radio does? don't really want to have to take the facia off again as it was a pig to put back!


Sent from my iPhone using Ford OC

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 jeebowhite

jeebowhite

    Resident Loon

  • Super Mod
  • 17,340 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Sea Grey Mondeo MKIV 1.8TDCi 140ps Zetec
  • Year: 2007
  • Location: Kent
Contributor

Posted 17 May 2014 - 01:35 PM

Sounds like you wired it to the permenant live feed. The radio has two feeds - ignition on - turns the radio on with the ignition, secondly it has a permenant live feed, this si what feeds the one hour mode when you turn the radio on with the keys out.



#3 tomtom70

tomtom70

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 161 posts
  • Name: Thomas
  • Ford Model: C-Max Mk2
  • Year: 2013
  • Location: Other / Non-UK

Posted 17 May 2014 - 01:35 PM

You need an output that's switched with the headunit - which would be called remote or SW(itched) A(ntenna) on the Ford OEM unit.

The there is always voltage on the audio fuse even when the headunit if off is pretty obvious (else the headunit could not be turned on ...).



#4 tractorboi711

tractorboi711

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 8 posts
  • Name: Rory
  • Ford Model: Fiesta 1.4TDCI
  • Year: 2002
  • Location: Suffolk

Posted 17 May 2014 - 01:38 PM

Ok thanks , what colour cable would I be looking for that comes out if the stock head unit ?


Sent from my iPhone using Ford OC


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users