Jump to content


Photo

Radio Probs


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Mapleford

Mapleford

    Newbie

  • Members via FB
  • Pip
  • 3 posts
  • Name: Chris
  • Ford Model: Mondeo
  • Year: 2005
  • Location: Essex

Posted 13 June 2014 - 08:27 PM

Hi, friends just bought a s max and can't get radio working 07 titanium
Ideas?

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 jeebowhite

jeebowhite

    Resident Loon

  • Super Mod
  • 17,103 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Sea Grey Mondeo MKIV 1.8TDCi 140ps Zetec
  • Year: 2007
  • Location: Kent
Contributor

Posted 13 June 2014 - 08:47 PM

does it turn on at all?



#3 Mapleford

Mapleford

    Newbie

  • Members via FB
  • Pip
  • 3 posts
  • Name: Chris
  • Ford Model: Mondeo
  • Year: 2005
  • Location: Essex

Posted 13 June 2014 - 09:02 PM

Turns on, sat nav comes on but no sound on anything from speakers, unit will bleep but can't get cd to run or radio to tune

#4 jeebowhite

jeebowhite

    Resident Loon

  • Super Mod
  • 17,103 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Sea Grey Mondeo MKIV 1.8TDCi 140ps Zetec
  • Year: 2007
  • Location: Kent
Contributor

Posted 13 June 2014 - 09:18 PM

is that a case of you cant hear it doing any of those, or it physically cannot try to play a cd or the radio.



#5 Mapleford

Mapleford

    Newbie

  • Members via FB
  • Pip
  • 3 posts
  • Name: Chris
  • Ford Model: Mondeo
  • Year: 2005
  • Location: Essex

Posted 13 June 2014 - 09:32 PM

Nothing showing the radio is tuned or cd playing, sat nav doesn't give audio directions

#6 137699

137699

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 343 posts
  • Ford Model: 2006 S-max Titanium X Sport 2.5T

Posted 14 June 2014 - 11:13 AM

You may need to hard reset it - there are a few software bugs on these.

Either disconnect/reconnect the main battery, or pull & reinsert the radio fuse (in the fusebox in the passenger footwell). You may find that will get it working again.



#7 jeebowhite

jeebowhite

    Resident Loon

  • Super Mod
  • 17,103 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Sea Grey Mondeo MKIV 1.8TDCi 140ps Zetec
  • Year: 2007
  • Location: Kent
Contributor

Posted 14 June 2014 - 12:55 PM

If you do either, make sure you have the radio code



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users