Jump to content


Show
Photo

Remote Central Locking - Streetka


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 RooBaby

RooBaby

    Member

  • Budding Enthusiast
  • PipPip
  • 18 posts
  • Name: Roo
  • Ford Model: Street Ka
  • Year: 2005
  • Location: Berkshire

Posted 17 June 2014 - 10:11 PM

Hi all! Just a quick question about the remote central locking on a 2005 StreetKa

It had been awhile since I drove the car so it required a jump start. Since then, every time I unlock the car via the fob, the alarm goes off. It's only a short burst and then switches off. Is this a sign that something isn't right? I.e the battery in the fob is low, or the main battery is low in power and requires replacing?
I've not had to manually open the doors which is what I found my last issue was with the alarm so I know it's not that. Each time I open the doors the alarm goes off longer than the previous time.

What's causing this to happen?

Hope you can help. :) x


Sent from my iPhone using Ford OC

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 jeebowhite

jeebowhite

    Resident Loon

  • Super Mod
  • 16,073 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Sea Grey Mondeo MKIV 1.8TDCi 140ps Zetec
  • Year: 2007
  • Location: Kent
Contributor

Posted 17 June 2014 - 10:21 PM

Sounds like you have water ingress somewhere in the system.

 

Best thing to do is to to check the fuseboard, fusebox in the engine bay and make sure theres no signs of water ingress. It sounds like the central locking is shorting out the alarm system causing it to blip



#3 PeteBrace

PeteBrace

    Member

  • Members via FB
  • PipPip
  • 12 posts
  • Name: peter
  • Ford Model: Fiesta ST180
  • Year: 2013
  • Location: Tyne and Wear

Posted 18 June 2014 - 08:26 PM

Stupid question, but is the boot shut? This causes the hazard lights to have a fit if it's not shut correctly.

#4 RooBaby

RooBaby

    Member

  • Budding Enthusiast
  • PipPip
  • 18 posts
  • Name: Roo
  • Ford Model: Street Ka
  • Year: 2005
  • Location: Berkshire

Posted 18 June 2014 - 10:20 PM

Yeah... Boot is shut.

Cool I'll check the fuse box to see if there's an issue there.

I'm needing the car tomorrow so shall see what it does when I unlock it. Grrr all I've had is problems since I bought the thing :(


Sent from my iPhone using Ford OC

#5 jeebowhite

jeebowhite

    Resident Loon

  • Super Mod
  • 16,073 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Sea Grey Mondeo MKIV 1.8TDCi 140ps Zetec
  • Year: 2007
  • Location: Kent
Contributor

Posted 19 June 2014 - 11:49 AM

Sadly Roo it sounds like you and I share the same luck in motors, lol.

 

I am beginning to hope that my misfortunes are passing though, and if my luch can turn (bang head against wood) perhaps yours may too!



#6 RooBaby

RooBaby

    Member

  • Budding Enthusiast
  • PipPip
  • 18 posts
  • Name: Roo
  • Ford Model: Street Ka
  • Year: 2005
  • Location: Berkshire

Posted 19 June 2014 - 10:10 PM

I hope so! I still have my classic mini to get running too! That is electrical and am not looking forward to locating the fault :(

Alarm on Cosmos (my streetka) had a blip this morning and has behaved the rest of the day. I've had the hood down twice. May have possibly been the hood compartment not being closed properly causing the issue?

I will know for certain when I come to use it again.




Sent from my iPhone using Ford OC

#7 jeebowhite

jeebowhite

    Resident Loon

  • Super Mod
  • 16,073 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Sea Grey Mondeo MKIV 1.8TDCi 140ps Zetec
  • Year: 2007
  • Location: Kent
Contributor

Posted 20 June 2014 - 11:32 AM

definately could be!



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users