Jump to content


Photo

Mondeo 2.0 diesel


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 poacher

poacher

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 6 posts
  • Ford Model: mondeo
  • Location:

Posted 04 April 2008 - 12:34 PM

Hi. I have a 54 Mondeo diesel Ghia X. It has just started to hold its revs between 1300. - 1500 as if the cruise control has taken over. The revs reduce on applying the brake or de-clutching, but if not the cars carries on in whatever gear I am in. Once this starts the tick over becomes lumpy at around 900 to 1000. Any ideas folks will be gratefully received.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 poacher

poacher

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 6 posts
  • Ford Model: mondeo
  • Location:

Posted 16 April 2009 - 05:39 PM

Hi. I have a 54 Mondeo diesel Ghia X. It has just started to hold its revs between 1300. - 1500 as if the cruise control has taken over. The revs reduce on applying the brake or de-clutching, but if not the cars carries on in whatever gear I am in. Once this starts the tick over becomes lumpy at around 900 to 1000. Any ideas folks will be gratefully received.


Come on folks somebody must have experienced this problem. No replies I can't believe it.

#3 mintalkin

mintalkin

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 3,480 posts
  • Name: mintalkin
  • Ford Model: mondeo tdci 130
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 17 April 2009 - 02:18 PM

it could be a few things, first check for any air leakes on the hoses, it could be a sticking or s*** up egr valve (these can be taken off and cleaned) an injector problem or even a sensor playing up.are there any codes stored ?

#4 poacher

poacher

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 6 posts
  • Ford Model: mondeo
  • Location:

Posted 26 April 2009 - 05:36 PM

it could be a few things, first check for any air leakes on the hoses, it could be a sticking or s*** up egr valve (these can be taken off and cleaned) an injector problem or even a sensor playing up.are there any codes stored ?


Many thanks I will have a look.

#5 scott

scott

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Ford Model: Mondeo TDCi 130

Posted 04 May 2009 - 12:10 PM

Hi, may not be of any use to you now. But this is one of the issues i am currently having with my 2004 TDCi, Ford assure me it is an issue relating to the EGR valve needing cleaning/replacing.
Other associated problems are the car 'hunting for revs' at approx 2200rpm when coasting, increased fuel consumption and a lot of black smoke under acceleration. Ive got some spray which worked on my wifes Zafira when i cleaned her EGR valve (the car not the wife), so i'll try that before i replace it.

I got the spray off eBay if anyone is interested. this is the link below:

http://cgi.ebay.co.u...val...:1|294:50


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users